SON DAKİKA
Hava Durumu

YENİŞEHİR'DE "ÖNCELİK HAYATIN ÖNCELİK YAYANIN" UYGULAMASI

Ülke genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen "Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın" adlı etkinlik ve uygulamalarda sürücüler uyarılarak kurallara titizlikle uyulması istendi. Ayrıca sürücü ve yayalara trafik kurallarının yer aldığı el ilanları dağıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2021 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2021 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
YENİŞEHİR'DE "ÖNCELİK HAYATIN ÖNCELİK YAYANIN" UYGULAMASI




ÖZEL HABER - ERTAN ADANA
"KAZALARDA OLDUKÇA AZALMA GÖRÜLÜYOR"
Etkinliğe, İnegöl Kaymakamı ve Yenişehir Kaymakam Vekili Eren Arslan, Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, Emniyet Müdürü İbrahim Özdemir, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Barış Ünver, daire amirleri ve öğrenciler katıldı. Trafikte yaya önceliğini sağlamak için bilinçlendirme uygulaması gerçekleştirdiklerini söyleyen Kaymakam Arslan, "Bazı bölümleri kırmızıya boyanan yaya geçitlerine dikkat çekmek istedik. İlkini geçen yıl yaptığımız bu uygulama sayesinde bir bilinç oluşmaya başlamış, kazalarda önemli ölçüde azalma görülmüştü" dedi.



"YENİŞEHİR'DE BİLİNÇLENME SAĞLANABİLİR"
Sürücülerin uyarıldığı etkinlik ve uygulamaların bu konuya dikkat çekilmesi bakımından çok önemli olduğunu belirten Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın ise sürücülerden, kurallara harfiyen uymalarını istedi. Aynı hassasiyeti yayalardan da bekleyeceklerinin altını çizen Aydın, "Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın adlı etkinlik ve uygulamaların son derece yararlı olduğuna inanıyoruz. Yıllar önce Hatay'a gittiğimde bu kurala sürücüler tarafından harfiyen uyulduğunu görünce şaşırmıştım. Oradaki o bilinçlenmeyi Yenişehir'de de sağlayabiliriz" diye konuştu.



Ülke genelinde gerçekleştirilen, "Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın" adlı etkinlik ve uygulamalar vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Atatürk Anıtı önü ve ilçenin başka noktalarında gerçekleştirilen etkinlik ve uygulamalarda sürücüler uyarılarak trafikte önceliğin yayaların hakkı olduğu vurgulandı.



"BU KARALLARA HER ZAMAN UYMALIYIZ"
     Etkinliğe katılan İnegöl Kaymakamı ve Yenişehir Kaymakam Vekili Eren Arslan, trafikte yaya önceliğini sağlamak için bilinçlendirme uygulaması yaptıklarını anlattı. Yaya geçitlerinin bazı bölümlerinin kırmızıya boyanarak konuya dikkat çekmek istediklerinin altını çizen Arslan şunları kaydetti: "Trafikte yaya geçitlerini kullanım hakkı öncelikle yayalarındır. Bu konuda bilinç oluşturmak için bir çalışma yaptık. Geçen yıl yapılan uygulamalar sonrası kazalar önemli ölçüde azalmıştı. Vatandaşlar yaya geçitlerinden geçerken sürücüler bu karala uyum göstermeliler. Medeniyetin bir ölçüsü de trafik kurallarına gösterilen uyumla ölçülür. Hep duyduğumuz bir tespit var. 'Yaya yola ayağını attığı an araç trafiği duruyor' diye. Onlardan neyimiz eksik, Bugüne kadar farkında olmayan vatandaşlarımızı uyaracağız. Bu kurala sadece bugün değil, her gün uymalıyız."



     Belediye Başkanı Davut Aydın da Yenişehir'de trafik kurallarına daha çok uyulması konusunda herkesten duyarlılık beklediklerini anlattı.




 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.