SON DAKİKA
Hava Durumu

YENİŞEHİR'DE ERBAKAN COŞKUSU

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Bursa ziyareti kapsamında geldiği Yenişehir'de coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2022 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2022 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
YENİŞEHİR'DE  ERBAKAN COŞKUSU

"HİÇBİR İTTİFAKTA YOKUZ"
Seçimlerde herhangi bir ittifakın içinde yer almayacaklarını açıklayan Erbakan, "Cumhur ya da Millet İttifakı içinde yer almayı düşünmüyoruz. Şu andaki şartlar altında seçimlere kendi başımıza girmemizin daha uygun olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.
 
"ÜLKENİN 4 PROBLEMİ VAR"
Ülkedeki genel problemleri 4 başlık altında belirlediklerini ifade eden Erbakan, 1'inci sorunun işsizlik olduğunu vurguladı. "İşsizlerin sayısı Yunanistan'ın nüfusunu geçmiş" diyen Erbakan,  ikinci meselenin, asgari ücretin düşüklüğü olduğunu ifade etti.
 
"MİLLİ GÖRÜŞ BEREKETİ..."
Erbakan, "Milli Görüş'ün yaptığı efsane hizmetler var. İşte bakın 54. Hükümette Erbakan Hoca'nın Başbakan olduğu dönem. İşçi, memur, emekliye yüzde 100, yüzde 200, BAĞ-KUR emeklisine yüzde 320 maaş zammı verildi. Herkes bayram etti. İşte bunun adı Milli Görüş bereketiydi" dedi.
 
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İnegöl'den geldiği Yenişehir'de parti binasında bir süre dinlendi. Parti yöneticileriyle bir araya gelen Erbakan ardından Çınarlı Camii Meydanı'nda Yenişehirlilere seslendi.
    
Cumhur ya da Millet İttifakı içinde yer almayı düşünmediklerini açıklayan Erbakan, "Şu andaki şartlar altında seçimlere kendi başımıza girmemizin daha uygun olacağını düşünüyoruz. Teşkilatlarımız da halkımız da seçmen de herhangi bir ittifakta bizi görmeyi istemiyor. Böylesi daha hayırlı olacak, öyle gözüküyor" dedi.
Ülkenin içinden geçtiği bu süreçte karşılaştığı 4 önemli sorununun olduğunu ifade eden Erbakan, "Problemlerimizi 4 maddede topladık. 1'incisi işsizlik. İşsizler Yunanistan'ın nüfusunu geçmiş.  İkinci mesele, asgari ücret.... Açlık sınırının altında. 20 yıl çalıştın emekli oldun, aldığın para 2 bin 500 lira. Esnaf olayım dersen, baştan yandın. Peki çiftçilik yapayım, Çiftçinin hali diğerlerinden daha berbat. Gübre, mazot, ithal tohum ve tarım ilacı fiyatlarıyla ürettikleriyle elindekini avucundakileri kaybediyor" diye konuştu.
  
   Ülkede gıda yardımı ile sosyal yardım alanların giderek arttığına işaret eden Erbakan sözlerini şöyle sürdürdü: "Gıda yardımı, sosyal yardımlar alanların sayısı artıyor. Halkın yüzde 45'i açlık sınırının altında. Yüzde 90'ı yoksul. Sosyal yardım, zekat, eşten dosttan gelenlerle yaşayabiliyor. Faiz giderleri var iktidarın. İmtiyazlı holdinglere para aktarıyorlar. Kamuda büyük israf var. Ayda 310 bin lira maaş alan adama hayat pahalılığını anlatamazsın. Emikliye, işçiye, memura para kalmıyor. Halka kaynak kalmıyor. Artık üzülmeye gerek yok, artık Yeniden Refah var. Faiz giderlerini ortadan kaldıracağız. Kamudaki israfın önüne geçeceğiz. Yap-İşlet- devret imtiyazlı holdinglerle yapılan ihaleleri ortadan kaldırılacak. Milli kaynak paketlerimizi harekete geçireceğiz. Akademisyenler, hocalar hazırladı bu kitabı,15 adımda nasıl 150 milyar kaynak bulunur var burada. İmtiyazlı holdinglere giden kaynakları kurtaracağız."
    
Ülke kaynaklarının arttırılacağını vurgulayan Erbakan sözlerini şöyle tamamladı: "Bu ülkenin kaynaklarına 150 milyar dolar daha kaynak ekleyeceğiz. Bu milyar dolarları asıl sahibi olan 85 milyon millete vereceğiz. Emekli maaşı asgari ücretle aynı seviyeye getirilecek. Emekli maaşlarına yüzde 100 zam yapacağız. Engellilerin de artacak, onların maaşları asgari ücret seviyesine getirilecek. Haksız vergiler durdurulacak. Vatandaşın bankaya olan borçlarının faizleri devlet ödeyecek. Çiftçiye en az yüzde 100 taban fiyatını artıracağız. Bizim 50 senelik Milli Görüş tarihimiz var. Konuştuğumuzun ispatları var. Milli Görüş'ün yaptığı efsane hizmetler var. İşte bakın 54. Hükümette Erbakan Hoca'nın Başbakan olduğu dönem. İşçi, memur, emekliye yüzde 100, yüzde 200, BAĞ-KUR emeklisine yüzde 320 maaş zammı verildi. Herkes bayram etti. İşte bunun adı Milli Görüş bereketiydi. 96-97 yıllarında bu bereketi yaşadık. Gerçekten Allah Milli Görüş'ten razı olsun. Bu, önce millet demek. Milletin gündemini kendi gündeminin birinci maddesi yapmak demektir. O bolluk bereket bir daha yaşanmadı." 
 












 
 

 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.