SON DAKİKA
Hava Durumu

YENİŞEHİR ÇİFTÇİSİNE ALTYAPI DESTEĞİ

Kullanım hakkı Yenişehir Belediyesi'nde olan, halk arasında "Biber Pazarı" olarak anılan Yaş Sebze Meyve ve Toptan Ticaret Alanı'nda paketleme ve depolama tesisi kurulacak.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2022 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2022 11:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
YENİŞEHİR ÇİFTÇİSİNE ALTYAPI DESTEĞİ

OYBİRLİĞİYLE ONAYLANDI
Önceki gün toplanan Yenişehir Belediye Meclisi'nde paketleme ve depolama tesisi kurulması ele alındı. Yapılan oylamada gündem maddesi oybirliğiyle onaylandı. Belediye Başkanı Davut Aydın, bu çalışmanın "Bu tesisin ilçemize önemli getirileri olacak" dedi.
 
150 MİLYON TL'LİK YATIRIM
Bölgede en az 150 milyon liralık yatırım yapılmasının söz konusu olduğunu ifade eden Başkan Aydın, "Başta Kırsal Hizmetler Müdürümüz Rıdvan Sağlık olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
İHALE HAZIRLIKLARI BAŞLADI
Başkan Aydın, "Meclisteki bu onayla birlikte 40 bin metrekarelik alanda tesisi yapacak olan yatırımcıların katılacağı ihaleyle ilgili hazırlıklar da başlamış oldu. Bu tesis çiftçimizin yetiştirdiği ürünlerini güvenilir bir şekilde pazarlayabilmelerine olanak sağlayacak" dedi.
 
İSTİHDAMA ÖNEMLİ KATKI
Tesiste çalışacaklarla birlikte istihdama yönelik katkı sağlanacağını belirten Aydın, "Burada işlenip paketlenen ürünler gıda güvenliğine uygun şekilde tüketiciye ulaşmış olacak. İhaleyi alan firma tesisi inşa edip işletmesini gerçekleştirecek" diye konuştu.
 

Belediye Başkanı Davut Aydın başkanlığında toplanan Yenişehir Belediye Meclisi'nde paketleme ve depolama tesisi kurulmasına ilişkin gelişmeler görüşüldü.
Kullanım hakkı Yenişehir Belediyesi'nde olan Yaş Sebze Meyve ve Toptan Ticaret Alanı'nda paketleme ve depolama tesisi kurulması için kollar sıvandı.
Konuyla ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Kırsal Hizmetler Müdürü Rıdvan Sağlık, "Yaş Sebze Meyve Toptan Ticaret Alanımızı ikiye böldük. 112 bin metrekarelik toplam alanın halen kullanılan 71 bin metrekaresi Belediyemize tekrar tahsis edildi. Diğer ifrazı yapılmış olan 40 bin metrekarelik alanda ürünlerin paketlenip depolanabileceği büyük ölçekli bir tesis yapımı, Belediye Meclisi'nde yapılan oylamada oybirliğiyle kabul edildi" dedi.
40 bin metrekarelik alanda tesisi yapacak olan yatırımcıların katılacağı ihaleyle ilgili hazırlıkların başlamış olduğunu belirten Belediye Başkanı Davut Aydın "Çiftçilerimiz, yetiştirdiği bitkisel ürünleri güvenilir bir şekilde pazarlayabilmelerine olanak sağlayacak tesis içinde çalışacaklarla birlikte istihdama yönelik katkı sağlayacak. Burada işlenip paketlenen ürünler gıda güvenliğine uygun şekilde tüketiciye ulaşmış olacak. İhaleyi alan firma tesisi inşa edip işletmesini gerçekleştirecek" dedi.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.