SON DAKİKA
Hava Durumu

YENİŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN 23 NİSAN COŞKUSU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Yenişehir'de çeşitli etkinliklerle kutlandı. İlçedeki etkinlikleri belediye düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2021 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2021 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
YENİŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN 23 NİSAN COŞKUSU



   ÖZEL HABER - ERTAN ADANA
   Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle  çocuklara bayrak ve hediyeler dağıttı. Yenişehir Belediyesi tarafından hazırlanan konvoy ile ilçe genelinde turlayan Belediye Başkanı Davut Aydın çocukları ve vatandaşları selamladı. Belediye Başkanı Davut Aydın ‘İlk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan'da, Ulusal Egemenliğimizi bizlere sağlayan Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşları ile bağımsızlık yolunda canını feda eden şehitlerimiz ve gazilerimizi bir kez daha şükran ve saygıyla anıyorum. Bu duygularla, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 101’inci yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, tüm vatandaşlarımıza ve çocuklarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.


    
     Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz da şu mesajı yayınladı: "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Yenişehir'de de kısıtlama kuralları çerçevesinde kutlandı. Bir mesaj yayınlayan Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz şunları kaydetti:
     "Bugün, vatan topraklarımıza göz diken düşmanlar karşısında milletimizin iradesiyle tek vücut olduğu gündür. Milli birliğimizin ve millet iradesinin vücut bulduğu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin 101. yılına ulaştığımız ve gerçek sahibi çocuklarımıza armağan edildiği gündür. Bunun öneminin asla unutulmayacağını canı gönülden bilerek bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum.



   Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan kurtuluş mücadelesinin reçetesi Amasya’da yazılmıştı. O gün çıkılan bu yolda bir milletin geleceğini şekillendiğini, böylesine bir mücadelenin var olacağını, hiç kimse tahmin etmiyordu. Bilinen tek bir şey vardı: “Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktı.”  Bu nedenle 101 yıl önce bugün  büyük bir coşku ile  Türkiye Büyük Millet Meclisi’miz açılmış oldu.
    Kurtuluş mücadelemizin sonunda vatanımızı düşmanlardan temizleme kuvvetini bulduğumuz milli birlik ve beraberliğimiz, dün olduğu gibi bugün de düşmanlarımıza karşı en güçlü silahımızdır. Bu vatan uğruna hiç düşünmeden canı pahasına mücadele  veren kahraman ecdadımızı her zaman saygıyla anmak da bizim ilk görevimizdir.Bu vesile ile aziz kahramanlarımızı saygı, şükran ve minnetle anıyorum.


    
   Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bugünü milletimiz için en az milletin istikbali kadar önemli olan yani milletimizin geleceği olan çocuklarımıza bayram olarak hediye etmiştir. Dünyada bir günü çocuklarına bayram olarak hediye eden başka bir devlet yoktur. Aynı zamanda bugün bu gururu da hep birlikte yaşıyoruz.
     İçinde bulunduğumuz salgın nedeniyle okullarımızda çocuklarımızın cıvıl cıvıl bayram neşesini duyamamanın burukluğunu yaşıyoruz. Aramızda mesafeler olsa da tüm eğitim camiamızla çocuklarımızın 23 Nisan bayramına ortak oluyor, gözbebeğimiz olan milletimizin geleceği  çocuklarımızın bayramını bir kez daha yürekten kutluyoruz. 
    Hepinizi saygıyla selamlıyor, bugünün kahramanları çocuklarımıza Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözüyle seslenmek istiyorum.



'KÜÇÜK HANIMLAR, KÜÇÜK BEYLER! SİZLER HEPİNİZ GELECEĞİN BİR GÜLÜ, YILDIZI VE İKBAL IŞIĞISINIZ. MEMLEKETİ ASIL IŞIĞA BOĞACAK OLAN SİZSİNİZ. KENDİNİZİN NE KADAR ÖNEMLİ, DEĞERLİ OLDUĞUNUZU DÜŞÜNEREK ONA GÖRE ÇALIŞINIZ. SİZLERDEN ÇOK ŞEY BEKLİYORUZ.'
BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN."




 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.