SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın: 'BİLEĞİ KUVVETLİ RAKETİ HIZLI GENÇLER YETİŞECEK'

Yenişehir Belediyesi ilçedeki 6 okula, öğrencilerin boş zamanlarında spor yaparak vakit geçirmeleri için temin masası hediye etti.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2022 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2022 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın: 'BİLEĞİ KUVVETLİ RAKETİ HIZLI GENÇLER YETİŞECEK'

Yenişehir Belediyesi tarafından ilçedeki bazı ilk ve ortaokullarda öğrencilerin boş zamanlarını spor yaparak değerlendirmeleri için tenis masası dağıtımında bulundu. Belediye Başkanı Davut Aydın, "Öğrencilerimiz sporun en güzel dallarından olan masa tenisiyle zinde ve dinamik bedenlere sahip olacaklar" dedi.
 
Başkan Aydın, "Yolören İlk ve Ortaokulu, Koyunhisar İlk ve Ortaokulu, Söylemiş Ortaokulu, Orhaniye İlkokulu, Terziler İlkokulu ve Köprühisar Ortaokulu'muzda eğitim gören öğrencilerimiz boş zamanlarında spor yaparak vakit geçirebilmeleri için okullarımıza tenis masası dağıtımında bulunduk" diye konuştu.
 
Bir amaçlarının da çocukları ruhsal ve bedensel gelişimine katkı sağlayan bir spor dalına yönlendirmek olduğunu vurgulayan Başkan Aydın, "Öğrencilerimiz, sporun en güzel dallarından olan masa tenisiyle zinde ve dinamik bedenlere sahip olacaklar" şeklinde konuştu.
 
 
Yenişehir Belediyesi ilçedeki 6 okula, öğrencilerin boş zamanlarında spor yaparak vakit geçirmeleri için temin masası temin etti. Yolören İlk ve Ortaokulu, Koyunhisar İlk ve Ortaokulu, Söylemiş Ortaokulu, Orhaniye İlkokulu, Terziler İlkokulu ve Köprühisar Ortaokulu'na tenis masaları teslim edildi.
Belediye Başkanı Davut Aydın, “Çerçevesini Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin çizdiği ‘Üretken Belediyecilik’ anlayışımızın bir gereği olarak ilk önce yüzme kurslarında evlatlarımıza yüzmeyi öğrettik. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde artık gazetelerden boğulma haberi okumak istemiyoruz. İkinci amacımız ise çocuklarımızın ruhsal ve bedensel gelişimine katkı sağlayan yüzmede yetenekli olan çocuklarımızı belirleyip bu spor dalına yönlendirilmekti. Çocuklarımız futbol temel eğitimini aldığı kurslara katıldı. Bu dala fizik ve teknik olarak yatkın olan yavrularımızı Yenişehir Belediyespor altyapısına yönlendireceğiz. Eminim ki önümüzdeki yıllarda birçok branşta şampiyonlar Yenişehir’den çıkacak. Bu arada 6 köyümüze tenis masası temin ettik. Öğrencilerimiz, sporun en güzel dallarından olan masa tenisiyle zinde ve dinamik bedenlere sahip olacaklar” dedi.
“Üretken Belediyecilik anlayışının bir yansıması olarak bu tür faaliyetlerle hem ilçe gençliğinin ruh ve beden sağlığının korunmasına katkı sağlıyoruz hem de profesyonelliğe adım atacak yetenekli sporcuları keşfediyoruz” diyen Başkan Davut Aydın, “Hepsinden önemlisi evlatlarımızın kaynaşmasına, birbirleriyle arkadaşlık kurmalarına vesile oluyoruz" diye konuştu.

"Özellikle çocuklarımız sanal aleme yani internet dünyasına bağımlı hale gelmelerini istiyoruz” diyen Başkan Aydın, kendisinin de bir baba olarak çocukları sürekli hareket halinde görmek istediklerini vurguladı.
Başkan Aydın sözlerini şöyle tamamladı: “Spor, yenme ve başarma gibi insan içgüdüsünün tatminini amaç edinen fiziki, zihni ve ruhi hareketler bütünüdür. Aynı zamanda spor hem birey hem de toplumlar için sağlıklı bir yaşam biçimi ve eğitim aracıdır. Biz de Yenişehir Belediyesi olarak çocuklarımızın enerjisini ve motivasyonunu harekete geçirebilmeyi amaçlıyoruz. Bu çocuklarımızı ileride büyük kulüplerde ve milli takımlarda görmek istiyoruz. Özetle 'internette oyun başında değil sahada terleyen gençlik' diyoruz.”
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.