SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın: 'YALAN SÖYLEMEYE UTANMIYORLAR'

Bursa Yenişehir Belediyesinde yüzler gülüyor. Belediye ve sendika arasında imzalanan sözleşme sonrasında müjdeyi Başkan Davut Aydın belediye personeliyle paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2022 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2022 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın:  'YALAN SÖYLEMEYE UTANMIYORLAR'

"TUTANAĞI GEÇEN CUMA İMZALADIK"
Sendika yetkilileri belediye personeli ile yemekte bir araya gelen Başkan Aydın, eleştirilere sert yanıt verdi. Anlaşma tutanağını cuma günü imzaladıklarını belirten Aydın, "Kimsenin söylemesiyle de bu olmadı. Bugün de hep birlikte tüm temsilciler olarak imzamızı attık" dedi.
 
BELEDİYE PERSONELİNE SESLENDİ
Belediye personeline seslenen Aydın, "4 aydan bugüne kadar sizlere ödenen 500 lirayı 2 ay daha ödeyeceğiz ve bunu geri almayacağız. Toplamda 6 ayda ödenen 3 bin lira sözleşmenin dışında sizin olacak, aynı ücret kadrolu işçilere de ödenecek" diye konuştu.
 
"BU İŞLER YALANLA YÜRÜMÜYOR"
"Bizler doğru yaptığımız işleri anlatmaya dahi utanıyoruz, birileri de yalan söylemeye utanmıyor" diyen Aydın, şunları kaydetti: "Birilerinin paylaştığı fotoğrafta vefat edenler ve emekli olanlar vardı, burada kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum."
     Bursa Yenişehir Belediyesinde yüzler gülüyor. Belediye ve sendika arasında imzalanan sözleşme sonrasında müjdeyi Başkan Davut Aydın belediye personeli ile paylaştı. Sendika yetkilileri belediye personeli ile yemekte bir araya gelen Başkan Aydın, kendisini eleştirenlere sert açıklamalarda bulundu.
     Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, “2021 yılı Aralık ayında yapılan sözleşme bugüne kısmetmiş, imzaları ise bugün atmadık, cuma akşamı anlaşma tutanağını imzaladık, hiç kimsenin söylemesiyle de bu olmadı. Bugün de hep birlikte tüm temsilciler olarak imzamızı attık. Buraya gelmeden önce de sözleşme tutanağına bir madde ekledim. 4 aydan bugüne kadar sizlere ödenen 500 lirayı 2 ay daha ödeyeceğiz ve bunu geri almayacağız. Toplamda 6 ayda ödenen 3 bin lira sözleşmenin dışında sizin olacak, aynı ücret kadrolu işçilere de ödenecek. Bugünden sonra en kısa sürede yılbaşından bugüne kadar olan farkınızı da alacaksınız. Yani sözleşmeye net 3 bin lira para eklenecek, hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.
      Başkan Aydın, “ Bu konuyla ilgili açıklama yapanlar, işçinin hakkının verilmediğini söyleyenler 1990 yılına kadar indiğimde işçi arkadaşların ikramiyeleri günü gününe alınıyordu. Şartlar bugün bunu gerektirdi, 3 bin lira net olarak verebildik, imkanımız olsa kat kat fazlasını verirdik. Bu gemiyi hep birlikte yürüteceğiz. Biz bastırdık belediye başkanı yaptı desinler, herkes kendine yakışanı yapar yalanla bu işler yürümüyor. Bizler doğru yaptığımız işleri anlatmaya dahi utanıyoruz, birileri de yalan söylemeye utanmıyor. Bugünden sonra da ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz, bu ülke, bu ilçe hepimizin. Birilerinin paylaştığı fotoğrafta vefat edenler ve emekli olanlar vardı, burada kimseyi zan altında bırakmıyorum. Hiç kimse de Yenişehir belediyesinin işçisini zan altında bırakamaz. Kimse kötü amaçla da bu fotoğrafı paylaşamaz. Sizlerin adını kimseye kullandırtmayız”
diye konuştu.






 
 
 
 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.