SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenilikçi öğretim yöntemleriyle öğrencileri teknoloji bağımlılığından uzak tutuyorlar

Osmangazi İlçesi’nde bulunan Şehit Yunus Yılmaz Ortaokulu koordinatörlüğünde yürütülen Erasmus+ KA229 “Teen Thinkers” adlı proje, teknoloji bağımlılığının çocuklar üzerindeki etkisi ve onların yaşamlarında nelere mal olacağından bahsediyor ve çözümü de sunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2021 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2021 18:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Yenilikçi öğretim yöntemleriyle öğrencileri teknoloji bağımlılığından uzak tutuyorlar

Teknoloji bağımlılığı, günümüzün en büyük problemlerinden biri. Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın hastalık sonucunda, evlere kapanmak zorunda kalan herkes teknolojik aletlerle baş başa kaldı. Bu durum bağımlılığın derecesini daha da artırdı. Özellikle çocuklar dersti, arkadaşlarla görüşmeydi, ödevlerdi, dış dünya ile iletişimdi derken tüm zamanını ekran karşısında geçirir oldu. Ancak bu bağımlılığın günümüz çocuklarının yaşamlarını nasıl etkilediğine dikkat etmeli ve sonuçlardan da tüm dünyanın sorumlu olduğunu unutmamalıyız. Osmangazi İlçesi’nde bulunan Şehit Yunus Yılmaz Ortaokulu koordinatörlüğünde yürütülen Erasmus+ KA229 “Teen Thinkers” adlı proje, tam bu noktaya dikkatleri çekiyor. Teknoloji bağımlılığının çocuklar üzerindeki etkisi ve onların yaşamlarında nelere mal olacağından bahsediyor ve çözümü de sunuyor.

Türkiye, Polonya, Letonya, Romanya ve Slovakya ortaklığındaki projede öğretmenler, yenilikçi öğretim yöntemleriyle ders işleyerek öğrencileri teknoloji bağımlısı olmaktan uzaklaştırıp teknolojinin yalnızca yararlı olan yönlerinden faydalanan bilinçli nesiller yetiştirmeyi hedefliyor.

25-29 Ekim tarihlerinde projenin ilk öğrenme öğretme faaliyetini Bursa’da gerçekleştiren proje ortaklarından her biri, farklı yenilikçi öğretim metodunu uygularken Şehit Yunus Yılmaz Ortaokulu, son yıllarda dünyada dikkatleri üzerine çeken “p4c” yöntemini kullanarak eğitim-öğretim faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Uludağ Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden Prof. Dr. Kadir Çüçen, Dr. Elif Nuyan ve Arzu Hasançebi’nin de katılımıyla tüm ortaklar eğitimlerini tamamlayarak uygulamalarına başladılar.









Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.