SON DAKİKA
Hava Durumu

YEM BİTKİLERİNİN EKİMİNE BAŞLANDI

Yenişehirli çiftçiler, havaların elverdiği günlerde hayvan yemi yapımında kullandıkları bitkilerin ekimini yapıyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2022 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2022 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
YEM BİTKİLERİNİN EKİMİNE BAŞLANDI

 "HAVA KOŞULLARI TAKİP EDİLİYOR"
Çiftçiler, hayvan yetiştiriciliğinde ve süt üretiminde önemli yer tutan yem bitkilerinin ekim çalışmalarına başladılar. Toprağın ekime uygun duruma gelmesini fırsat bilen çiftçiler, arazilerinde hummalı bir çalışmaya giriştiler.
 
"AVANTAJLARI TERCİH NEDENİ"
'Beşli karışım' ve 'regras' olarak adlandırılan hayvan yemi bitkilerinin, hayvan yemi yapımında ya da kuru ot olarak kullanıldığını belirten Yenişehir Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, avantajları nedeniyle bu yem bitkilerinin ekiminin her geçen yıl arttığına işaret etti.
 
"TALEP GÜNDEN GÜNE ARTIYOR"
Beşli karışım yem bitkisiyle regras yem bitkisinin enerji ve protein bakımından oldukça zengin olduğunu vurgulayan Tuna, "Süt Birliği'mizde bu yem bitkilerinin tohumlarının satışına devam ediyoruz. Talep günden güne artıyor" diye konuştu. Tuna, bugünlerde ekimleri yapılan yem bitkilerinin önümüzdeki yıl mayıs ayında hasadına geçileceğini kaydetti.

Gerek et gerekse süt hayvancılığının olmazsa olmazları arasında yer alan yem bitkileri, hayvan sağlığından verime, kaliteden kazanca kadar birçok dalda etkin rol oynuyor.
Yenişehirli hayvan yetiştiricileri de bugünlerde güneşli ve rüzgârlı havaları fırsata çevirerek yem bitkisi tohumlarını ekmeye başladılar. Çiftçiler, hayvan yemi yapımında kullandıkları bitkileri havaların elverdiği günlerde ekimini yapıyorlar.
Yenişehir Süt Ürtecileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, Birlik üyelerine 'Beşli karışım' ve 'regras' olarak adlandırılan hayvan yemi bitkilerinin tohum satışını sürdürdüklerini belirtti. Tuna, "Hayvan yemi yapımında ya da kuru ot olarak kullanılan bu yem bitkileri avantajları nedeniyle her geçen yıl daha fazla tercih edilip ekilmeye başlandı. Beşli karışım yem bitkisiyle regras yem bitkisi enerji ve protein bakımından oldukça zengin. Süt Birliği'mizde bu yem bitkilerinin tohumlarının satışına devam ediyoruz. Talep günden güne artıyor" diye konuştu.

"SANAYİ YEMİ
KULLANIMI AZALIYOR"
Beşli karışım ve regras yem bitkisinin üretiminin arttığını vurgulayan Tuna sözlerini şöyle sürdürdü: "Beşli karışım yem bitkisinin içinde yüzde 35 Macar fiği, yüzde 35 yem bezelyesi, yüzde 10 kılçıksız buğday, yüzde 10 yulaf ve yüzde 10 da tritikale var. Regras yem bitkisi ise silaj olarak adlandırdığımız hayvan yemi yapımında kullanılıyor. Ayrıca yeşil olarak hayvanın önüne yayılıyor ya da kurutup balya haline getiriliyor. Birlik üyelerimiz gün geçtikçe artan sayıda bu hayvan yemi bitkilerini tarlalarında yetiştirmeyi tercih ediyorlar."
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.