SON DAKİKA
Hava Durumu

Yaz Kur'an kursu hizmete açıldı

Yenişehir'de 3 yılda yapımı tamamlanan Yenişehir Müftülüğü Seyyid Emir Sultan Kur'an Kursu'nun açılışı gerçekleştirildi. Dünkü açılış törenindeki konuşmalarda hafızlık eğitiminin önemi vurgulandı.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2021 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2021 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Yaz Kur'an kursu hizmete açıldı



ÖZEL HABER: ERHAN KOÇAK
YAZ KUR'AN KURSU KAYITLARI BAŞLADI

Yenişehir'de hayırseverlerin de katkıları sağlanarak yapımı tamamlanan Yatılı Hafızlık Erkek Kur'an Kursu, dün düzenlenen törenle hizmete açıldı. 3 katlı binanın 1. katı yemekhane, 2. katı sınıflar ve 3. katı ise yatakhane olarak düzenlendi. 4 milyon liraya mal olan Kur'an Kursu binasında 150 öğrenci kurs görebilecek. Bu arada Yaz Kur'an Kursu için kayıtların başladığı, bugüne kadar toplam 80 kursiyerin kaydının yapıldığı belirtildi.



Açılış töreninde konuşan Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, hafızlık eğitiminin önemini vurgularken, kurs binasının yapımına destek olanlara teşekkür etti. Belediye Başkanı Davut Aydın ise eğitim kurumlarına belediye olarak verdikleri destekleri anlattı. Başkan Aydın bu alandaki desteklerin artarak süreceğini ifade etti. Açılış törenine Yenişehirli yöneticiler, Kur'an Kursuna kayıt yaptıran öğrenciler ve aileleri katıldı.



Yenişehir'de hayırseverlerin katkılarıyla yapımı tamamlanan Yatılı Hafızlık Erkek Kur'an Kursu, dün düzenlenen törenle hizmete açıldı. 3 katlı binanın 1. katı yemekhane, 2. katı sınıflar ve 3. katı ise yatakhane olarak düzenlendi. 4 milyon liraya mal olan Kur'an Kursu binasında 150 öğrenci kurs görebilecek.
     Binanın açılış törenine katılan Kaymakam Suat Seyitoğlu, din eğitiminin oldukça hassas bir konu olduğunu vurguladı. Seyitoğlu, "Yenişehir'e bir Erkek Hafızlık Kur'an Kursu gerekliydi. Burada hafız yetiştirilecek olması çok önemli. 4 milyon lira harcandı ancak burada onlarca hafız yetiştirilecek. Bina ve bahçe düzenlemesi oldukça başarılı biçimde şekillendirilmiş. Katkıda bulunanları unutmamak gerekir. Katkıda bulunanlara teşekkür ediyoruz" dedi.



     Belediye Başkanı Davut Aydın da Okullara ve eğitim kurumlarına ne kadar önem verdiklerinin bilindiğini hatırlattı. Başkan Aydın, Bu tesise sahip çıkılması gerekmektedir. Cenab-ı Allah hayırlı işler yapmayı nasip etsin. Burasının Yenişehir halkına hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. Başkan Aydın emeği geçenlere teşekkür etti.



     Yenişehir Müftüsü Muammer Kavşak yaptığı konuşmada pandemi döneminde hız kesmediklerini ve ara vermeden buranın yapım çalışmalarıyla ilgilendiklerini anlattı. Müftü Kavşak şunları kaydetti: "Her ne kadar özellikle iç donanımda bazı eksikler olsa da bir an önce hizmete açalım istedik. Geçen yıl pandemiden ötürü yaz kursları açamamıştık. Diyanet'in ülke genelindeki kurslarına toplam 2 milyon öğrenci katılıyor. Bu bina inşallah Yenişehir'imiz için hayırlı olur."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.