SON DAKİKA
Hava Durumu

Yaşam koşulları iyileştirilecek

Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Yaşam Koşullarının İyileştirilmesi-I Projesi (METİP I) için Yenişehir'de ilk adımlar atılmaya başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2021 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2021 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Yaşam koşulları iyileştirilecek

"METİP HAYATA GEÇİRİLECEK"
Yenişehir'de Kaymakam Rahmi Köse başkanlığında yapılan toplantıda mevsimlik tarım işçilerinin yaşam koşullarının iyileştirilmesi konuşuldu. Mevsimlik tarım işçilerinin yaşam alanlarında iyileştirmek amacıyla toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Davut Aydın, "Mevsimlik tarım işçilerimiz tarım için ve üretimin devam etmesi için çok önemli bir faktör. Onların yaşam şartlarının iyileştirilmesi, daha insani şartlarda yaşaması, çocuklarının sağlıkları açısında barınma koşullarını göz önüne alarak METİP'i hayata geçireceğiz" dedi.



"SORUNLARA ÇÖZÜM BULUNACAK"
24.03.2010 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi” konulu 2010/6 sayılı Başbakanlık Genelgesi kapsamında mevsimlik gezici tarım işçisi olarak çalışmak amacıyla, bulundukları illerden diğer illere aileleri ile birlikte giden vatandaşların bu süreçte ulaşım, barınma, eğitim, sağlık, güvenlik, sosyal çevreyle ilişkiler, çalışma ve sosyal güvenlik bakımından mevcut sorunlarının tespiti ile bu sorunların giderilmesi amaçlanıyor.

Yenişehir Ovası'na gelen mevsimlik ve gezici tarım işçilerinin yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar başlatıldı. Kaymakam Rahmi Köse başkanlığında yapılan toplantıda bu konuda yapılacak olan çalışmalar ele alındı.

     Mevsimlik ve gezici tarım işçisi olarak çalışmak amacıyla memleketlerinden Yenişehir'e aileleriyle birlikte geldikleri, bu süreçte ulaşım, barınma, eğitim, sağlık, güvenlik, sosyal ve beşeri ilişkileri, çalışma ve sosyal güvenlik bakımından mevcut sorunların tespiti ile bu sorunların çözümüne yönelik yapılacak çalışmalar toplantıda değerlendirildi.

"MEVSİMLİK İŞÇİLERİMİZİN SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ"
     Belediye Başkanı Davut Aydın, birim müdürlerinin de katıldığı toplantıda mevsimlik tarım işçilerinin yaşam alanlarında iyileştirmeler yapmak amacıyla toplantı gerçekleştirdiklerini anlattı. Başkan Aydın, "Mevsimlik tarım işçilerimiz tarım için ve üretimin devam etmesi için çok önemli bir faktör. Onların yaşam şartlarının iyileştirilmesi, daha insani şartlarda yaşaması, çocuklarının sağlıkları açısında barınma koşullarını göz önüne alarak METİP projesini hayata geçireceğiz" diye konuştu.
     Kaymakam Rahmi Köse başkanlığındaki toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstihdam Politikaları Daire Başkanı İbrahim Demircan, Belediye Başkanı Davut Aydın, Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, Genç Hayat Vakfı Genel Müdürü Uğur Gülderer, Genç Hayat Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Ozan Çetin, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi Program Yöneticisi Nejat Kocabey, ILO Uzmanı Proje Danışmanı Mehtap Taşkın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Uzmanı Elif Bor, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü İnegöl Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Baştürk, Çalışma Uzmanı Kemal Çekmez, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Ersöz, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Kamil Oruç, Milli Emlak Şefi Mustafa Önder katıldı.






 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.