SON DAKİKA
Hava Durumu

Yağmur çiftçiyi sevindirdi

Son 1 haftadır gerçekleşen yağmur yağışı, buğday ekimini tamamlayan Yenişehirli çiftçilerin sezona ilişkin umutlarını artırdı.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2021 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2021 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Yağmur çiftçiyi sevindirdi

Kasım ayının başında buğday ekilen tarlalar son günlerdeki yağmur yağışlarıyla yeşerdi. Yenişehirli çiftçiler, son yağışlarla birlikte adeta topraktan bereket fışkırdığını belirttiler.

    Yenişehirli çiftçilerden Necdet Şahin, "Yağmurlar tam zamanında düştü. Toprak yeşerdi. Yağışlar buğdaya şurup gibi ilaç gibi geldi" dedi.

     İlçenin Kurtuluş ve Çayır mevkilerindeki arazilerinde buğday ekimini tamamladığını anlatan Yenişehir çiftçi Şahin, "Ektiğim buğdaylar yağmurun sayesinde topraktan çıkmaya başladı. Yağmurlar böyle devam ederse büyük Yenişehir Ovası ve köylerde rekolte ve verim artışı görülür" diye konuştu.

     Geçen yıl yağmurların geç kaldığını ve ocak ayının 15'inden sonra yağdığını ifade eden Şahin, "Ocak ayının ortalarına kadar tarlalarda yeşeren hiç buğday yoktu ve çiftçiler olarak kuraklık yaşayacağımız endişesine kapılmıştık. Ocak ayından sonraki yağışlar kötü gidişe dur demişti. Bu yıl ise yağmurlar tam zamanında geldi, gecikme olmadı. Geçen yıl 400 kilo ile 750 kilo arasında değişen tonajda ürün alınmıştı. Bu yıl yağmurlar böyle devam ederse ve herhangi bir doğa olayı gerçekleşmezse dönüme 500 ile 800 kilo arasında verim ve rekolte bekliyoruz" dedi.

     Yenişehir'de her yıl buğday ve arpa hasadı haziran ayının son haftası yapılıyor. Hasat temmuz ayı sonuna değin sürüyor.




 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.