SON DAKİKA
Hava Durumu

TOPLANTIDAN SÜTE ZAM KARARI ÇIKTI

Balıkesir'de düzenlenen ve üreticilerle süt firmalarının temsilcilerini bir araya getiren toplantıda 1 litre sütün alış fiyatı 10 liraya yükseltildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2022 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2022 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
TOPLANTIDAN SÜTE ZAM KARARI ÇIKTI

 "LİTRESİNE 30 KURUŞ ZAM"
Bursa, Yenişehir ve Çanakkale'de faaliyet gösteren üreticileri birliklerinin yöneticileriyle süt alımı yapan firma yetkilileri arasındaki toplantıda süte 30 kuruş zam kararı alındı. Balıkesir'de düzenlenen toplantıda sütün üreticiden alış fiyatı 10 liraya yükseldi.
 
"15 KASIM'DAN İTİBAREN GEÇERLİ"
Süte gelen 30 kuruş zammı değerlendiren Bursa Yenişehir Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, zam teklifini firma temsilcilerinin kabul ettiğini söyledi. Tuna, firmalara sütün zamlı satışlarının 15 Kasım'dan itibaren geçerli olacağını kaydetti.
 
"YILBAŞINDA TEKRAR GÜNCELLENECEK"
Yılbaşına kadar sütün üreticiden 10 liradan satın alınacağını anlatan Tuna, yılbaşından itibaren ise süt fiyatlarının yeniden ele alınacağını söyledi. Tuna, yılbaşından geçerli olmak üzere süt fiyatlarının yapılacak toplantıyla güncelleneceğini belirtti.
 
"MALİYETLERE YETİŞEBİLMELİYİZ"
3 il ve bağı ilçelerindeki üretici birliklerinin temsilcileriyle süt firmalarının toplantısından çıkan zam kararının üretici bakımından önemine değinen Tuna, "Üreticimiz ayrıca devlet desteği ve analiz teşviki de alacak. Üreticimiz artan maliyetleri ancak bu şekilde zam ve desteklerle göğüsleyebilir" dedi.
 

Üretici birlikleriyle süt alımı yapan firma temsilcileri yılbaşında tekrar bir araya gelecekler.
 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.