SON DAKİKA
Hava Durumu

Terziler Köyü'nde içme suyu sevinci

Yenişehir Terziler Köyü'nde içme suyu kaynaklarının azalmasıyla başlayan içme suyu sıkıntısına, Büyükşehir Belediyesi köklü çözüm getiriyor. Terziler ve çevre mahallelerde sondaj çalışmaları yapan BUSKİ, Akdere Mahallesi sınırları içindeki arazide yapılan sondajda 144 metrede yeterli suya ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2021 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2021 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Terziler Köyü'nde içme suyu sevinci

ÖZEL HABER- MUSTAFA EFE



SUYU TERZİLER'E GETİRMEK İÇİN HAT DÖŞENİYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kuraklık nedeniyle su kaynaklarından elde edilen su miktarının düşmesi yüzünden zaman zaman içme suyu ihtiyacını tankerlerle taşıma yoluyla sağlayan Yenişehir’in Terziler Köyü'nü sağlıklı içme suyuna kavuşturuyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın, "Yenişehir ilçemizde geçen yılın ocak ayında 6 mahallemizin içme suyu sorununu çözmüştük. Aydoğdu ve Terziler Mahallelerimizle ilgili çalışmaları da hemen başlatmıştık. Terziler Mahallemizde süreç biraz uzadı. Yeterli suyu bulmak zaman aldı. Şimdi yeterli suyumuz var ve bu suyu Terziler’e getirmek için de çalışmalar hızla devam ediyor" demişti.



BAŞKAN AKTAŞ'A MUHTAR ASLAN'DAN TEŞEKKÜR

     Terziler Muhtarı Rıza Aslan, 3 ayrı kaynaktan gelen suların 2 yıldır yetersiz kaldığını ve BUSKİ tarafından köye su taşındığını belirtti. Aslan, "Ören Çeşmesi, Karapınar ve Yukarıdere mevkilerinden gelen su kaynakları Küçükdağ Mevkii'ndeki su deposunu dolduruyordu. Ancak 2 yıldır depoya gelen su miktarı çok azaldı. BUSKİ devreye girdi ve köyümüze tankerlerle su taşımaya başladı. Akdere yakınlarındaki yeni su kaynağından sağlanacak su, 12 kilometrelik hat ile köyümüze aktarılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı'mız Alinur Aktaş'a ve emeği geçenlere köy halkım adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

     Bursa’nın 17 ilçesinde de ulaşım ve altyapı yatırımlarını kesintisiz sürdüren BUSKİ marifetiyle yapılan yatırımlarla en ücra kırsal mahalleleri bile sağlıklı içme suyu ile buluşturan Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir’in Terziler Mahallesi’nde yaşanan içme suyu sorununa da köklü çözüm üretiyor. İçme suyu şebekesi 2017 yılında yenilenen 792 nüfuslu Terziler Mahallesi’nde 452 içme suyu abonesi bulunan BUSKİ, kuraklık nedeniyle mahalleyi besleyen kaynaklardaki su miktarının azalmasıyla zaman zaman tankerlerle su temini yapılan mahallenin su sorununu ortadan kaldırıyor. Terziler ve çevre mahallelerde sondaj çalışmaları yapan BUSKİ, Akdere Mahallesi sınırları içindeki arazide yapılan sondajda 144 metrede yeterli suya ulaştı. Kullanılabilir raporları alınan suyun Terziler Mahallesi’ne ulaştırılması için planlanan 12 kilometrelik terfi hattı imalatına da başlandı. Hattın yarısının imalatı tamamlanırken, kalan kısmın da bitirilmesi ile Terziler Mahallesi’nin içme suyu sorunu kalıcı olarak çözülmüş olacak.

HAT DÖŞEME ÇALIŞMASININ SONUNA GELİNDİ

     Toplam 12 kilometrelik hattın 4 kilometrelik bölümünün döşenme çalışmalarının tamamlanmasının beklendiğini belirten Terziler Muhtarı Rıza Aslan, "BUSKİ tarafından her gün köyümüze tankerlerle su taşınıyor. Çalışmaların bir an önce bitirilip köyümüze su verilmeye başlanmasını bekliyoruz. 236 hane ve bin 56 nüfusa sahip köyümüzün içme suyu sorununun çözümü için gerekli çalışmaları başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı'mız Alinur Aktaş'a ve emeği geçenlere köy halkım adına çok teşekkür ediyorum" dedi.



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.