SON DAKİKA
Hava Durumu

TEMA VAKFI YENİŞEHİR'DE ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı'nın (TEMA) Yenişehir Temsilcisi olarak görevine başlayan öğretmen Canan Şentürk, "TEMA Vakfı’nı temsil etmekten büyük bir gurur duyuyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2021 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2021 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
TEMA VAKFI YENİŞEHİR'DE ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

"AMACIMIZ TOPLUMSAL
DUYARLILIĞI ARTIRMAK"

TEMA Vakfı Bursa İl Temsilcisi Şaban Uyar, Yenişehir'e gelerek Canan Şentürk'e görevini tebliğ edip rozet taktı. İlçedeki TEMA gönüllüleriyle bir araya gelen Uyar, "TEMA Vakfı iki toprak sevdalısı, Toprak Dede Hayrettin Karaca ve Yaprak Dede A. Nihat Gökyiğit tarafından 1992 yılında kuruldu. Topraklarımızı tehdit eden erozyon ve çölleşme ile mücadelede toplumsal duyarlılığı ve farkındalığı artırmak, toprağa sahip çıkmak, koruyucu çözümler üretmek, doğal varlıkları korumak ve bu mücadelenin devlet politikası haline gelmesine katkı sağlamak amacıyla çalışan gönüllü bir kuruluştur" dedi.


"EKİBİMLE BİRLİKTE
VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ"

Gücünü Türkiye’nin dört bir yanındaki gönüllülerinden alan TEMA Vakfı, Bursa’nın Yenişehir ilçesinde de çalışmalarına başladığını belirten Şentürk ise "Yenişehir’in İlçe Sorumlusu olarak göreve başladım. TEMA Vakfı’nı temsil etmekten büyük bir gurur duyuyorum. Bugün ülke genelinde 900 bini aşkın gönüllüsü bulunan TEMA Vakfı’nı ilçemizde temsil etmek benim için büyük bir mutluluk. Bu büyük sorumluluk ile ilçemizin, başta toprak olmak üzere tüm doğal varlıklarının korunmasına dair bilinci geliştirmek üzere gönüllü ekibimle birlikte var gücümüzle çalışacağız" diye konuştu.

BURADAN İÇERİYE DEVAM VERELİM
     Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı'nın (TEMA) Yenişehir Temsilciliği görevine görevine öğretmen Canan Şentürk getirildi. 
Şentürk yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Yenişehir’in İlçe Sorumlusu olarak göreve başladım. TEMA Vakfı’nı temsil etmekten büyük bir gurur duyuyorum. Bugün ülke genelinde 900 bini aşkın gönüllüsü bulunan TEMA Vakfı’nı ilçemizde temsil etmek benim için büyük bir mutluluk. Bu büyük sorumluluk ile ilçemizin, başta toprak olmak üzere tüm doğal varlıklarının korunmasına dair bilinci geliştirmek üzere gönüllü ekibimle birlikte var gücümüzle çalışacağız"   İl Temsilciliği ekibimizi destekleyerek, onlarla birlikte çalışmalarımızı daha güçlü sürdüreceğiz. Bu kapsamda öncelikle,Minik TEMA, Yavru TEMA, Ortaokul TEMA, Lise TEMA, Genç TEMA ve Mezun TEMA gruplarını oluşturarak gönüllü sayımızı artırmayı ve ilçemize doğa ve çevrekonusunda en üst düzeyde katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu çalışmalarımızı gerçekleştirmek için her zaman daha çok gönüllüye ihtiyacımız var. Bu sebeple kalbi doğa için atan herkesi TEMA Vakfı gönüllüsü olmaya çağırıyoruz."


TEMA Vakfı Bursa İl Temsilcisi Şaban Uyar da şunları kaydetti: "TEMA Vakfı Bursa Yenişehir İlçe Temsilciliği, yaşanabilir bir gelecek için kamuoyunu bilinçlendirme çalışmaları yürütmek; verimli tarım topraklarının, su varlıklarının, mera ve orman alanlarının korunmasını sağlamak için çalışacak. Ekolojik okuryazar bireylerin yetişmesi için okullar ve gönüllü öğretmenlerle işbirliği gerçekleştirerek TEMA Vakfı’nın ücretsiz doğa eğitimlerini toplumun tüm kesimlerine yaygınlaştıracak" diye konuştu.

     Uyar, TEMA Vakfı hakkında şu bilgileri verdi: "TEMA Vakfı iki toprak sevdalısı, Toprak Dede Hayrettin Karaca ve Yaprak Dede A. Nihat Gökyiğit tarafından 1992 yılında kuruldu. Topraklarımızı tehdit eden erozyon ve çölleşme ile mücadelede toplumsal duyarlılığı ve farkındalığı artırmak, toprağa sahip çıkmak, koruyucu çözümler üretmek, doğal varlıkları korumak ve bu mücadelenin devlet politikası haline gelmesine katkı sağlamak amacıyla çalışan gönüllü bir kuruluştur. Ülke genelinde 900 bini aşkın gönüllüsü bulunuyor. TEMA Vakfı bugüne kadar Mera ve Toprak yasalarının kanunlaşmasına destek sağladı. Doğal varlıkları korumak için açtığı/müdahil olduğu 267 davanın 145’ini kazandı. Onlarca dava hala devam ediyor. 22 bin futbol sahası büyüklüğünde bir alanda 18,6 milyon fidanı toprakla buluşturdu. 22 bin futbol sahası büyüklüğünde bir alanda 700 milyon meşe palamudu ekti.  266 kırsal kalkınma, koruma ve ağaçlandırma projesi yürüttü. 4 milyondan fazla öğrenciye doğa eğitimleri ve farkındalık çalışmaları ile ulaştı. 50 binden fazla öğretmene ve 35 bini aşkın kamu görevlisine çevre seminerleri verdi. 90'dan fazla kitap yayımladı ve kamuoyuna sundu. 2012 yılında Birleşmiş Milletler Çölleşmeyle Mücadele Sekretaryası önderliğinde dünyada ilk kez verilen Yaşam İçin Toprak | Land for Life ödülünü ilk kazanan oldu."


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.