SON DAKİKA
Hava Durumu

TARIMIN SORUNLARI ANKARAYA TAŞINDI

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı ve Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Sadi Aktaş, Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli'yi ziyaret ederek tarımsal alanda yaşayan sorunları anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2021 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2021 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
TARIMIN SORUNLARI ANKARAYA TAŞINDI

ÖZEL HABER:ERTAN ADANA

"BOĞAZKÖY BARAJI'NDA TUZ ORANI ARTTI"


Yenişehir'in ve bölgenin tarımsal faaliyetler sırasında karşılaşılan sorunları Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye iletildi. Yenişehir Ziraat Odası Başkanı ve Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Sadi Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, İznik, Orhangazi, Gemlik ve Mudanya Ziraat Odaları yöneticileriyle birlikte Bakan Pakdemirli'yi makamında ziyaret etti. Boğazköy Barajı havzasında toplanan sulardaki tuzluluk oranının düşürülemediğini söyleyen Aktaş, ocak ayındaki dondan etkilenen zeytin ve meyve bahçesi sahibi çiftçilerin destek beklediklerini dile getirdi. Aktaş, "Yenişehir Ovası'na hayat veren Boğazköy Barajı'nı besleyen Kocasu Deresi'nin suyunun incelenmesini ve gerekli çalışmaların yapılmasını talep ettik. Yanı sıra dondan etkilenen zeytin ve meyve yetiştiricilerinin yardım beklediğini aktardık" diye konuştu.

"İHRACATÇIYA ANALİZ RAPORU ENGELİ"

Başkan Aktaş'ın Bakan Pakdemirli'ye ilettiği konular arasında Yenişehir Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün kullandığı hizmet binasının yerine yenisinin yapılması da vardı. Yapılan incelemede halen kullanılmakta olan binanın depreme dayanıklı olmadığının anlaşıldığını, bu binanın yıkılarak yerine yenisinin yapılması gerektiğini ifade eden Aktaş, "Yenişehir Ovası'yla birlikte Bursa'nın birçok bölgesi tarımsal potansiyeliyle dikkat çekiyor. Bu alanda yaşanan sorunların bir an önce çözüme kavuşturulması gerekiyor. Bizler de son günlerde karşılaşılan sıkıntıları Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye ilettik. Kendisinin, sorunlarla yakından ilgileneceği söylemesiyle, karşılaşılan sorunların çözüme kavuşturulması konusunda  umutlandık" diye konuştu. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.