SON DAKİKA
Hava Durumu

Tarihimizden güç alarak, yolumuzu açacağız

"Ulusal bayramlarımız, mücadele azmimizi tazeleme günüdür. Tarihimizden güç alarak, yolumuzu açacağız. Kadınlar olarak da geçmişin kuruluşunda olduğu gibi geleceğin inşasında da kararlılıkla ayakta olacağız" diyen 29 Ekim Kadınları Derneği Yenişehir Şube Başkanı Serpil Kayar, Cumhuriyetin kuruluşunun 98'inci yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2021 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2021 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Tarihimizden güç alarak, yolumuzu açacağız

Cumhuriyetin kuruluşunun 98'inci yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yapan 29 Ekim Kadınları Derneği Yenişehir Şube Başkanı Serpil Kayar şunları kaydetti: "Emperyalizme karşı vermiş olduğumuz Kurtuluş Savaşımızın bir ürünü olan Cumhuriyetin ilan edilişinin 98. yılındayız. Mustafa Kemal Atatürk, 10. Yıl Nutku’nda, “Cumhuriyet Bayramının en büyük bayramımız” olduğunu ifade ediyor ve diyor ki; “Bu bayram, onurlu bir halkın ulusal birlik ve beraberliğinin ürünüdür.”

     O halk, saltanatı da yok ederek, halk iradesi demek olan Cumhuriyeti inşa etmiştir. Bu nedenle “Cumhuriyet”, bizim anlayışımızda yalnızca adı "Cumhuriyet” olan bir rejim değildir. Bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin bir ürünüdür. Bu nedenle de “Devrimci bir Cumhuriyet” tir. Bizim cumhuriyetimiz, halkçıdır. Devrimci Cumhuriyet, halkın iktidarı, halkın eşitliği, özgürlüğü, birliği, refahı demektir. Cumhuriyetin kuruluşunun ardından bir bir yaşama geçirilen Cumhuriyet Devrimleri, halkın aydınlanması, refaha kavuşması, başı dik eşit yurttaşlar olarak yaşamaları amacı ile gerçekleştirilmiştir. 

     Ulusal bayramlarımız, mücadele azmimizi tazeleme günüdür. Tarihimizden güç alarak, yolumuzu açacağız. Kadınlar olarak da geçmişin kuruluşunda olduğu gibi geleceğin inşasında da kararlılıkla ayakta olacağız. Demokratik ve Halkçı bir Cumhuriyeti inşa etmek için mücadelede geri adım atmayacağız. Bayramımız, hepimize kutlu, tarihimiz yol gösterici olsun."
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.