SON DAKİKA
Hava Durumu

T4 TÜNELİ'NDE IŞIK GÖRÜNDÜ

Osmaneli-Yenişehir- Bursa-Bandırma-Balıkesir Hızlı Tren Hattı Projesi'nde Işık Görme Töreni gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2022 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2022 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
T4 TÜNELİ'NDE IŞIK GÖRÜNDÜ

"YAPIM ÇALIŞMASI HIZLA SÜRÜYOR"
Bursa-Yenişehir-Osmaneli bölümünün üst yapı ve elektromekanik işleri ile Yenişehir-Osmaneli kesiminin altyapı işleri hızlı bir şekilde ilerlediğini belirten Karaismailoğlu,
"Osmaneli - Yenişehir - Bursa-Balıkesir Hızlı Tren projemizin yapımına hızla devam ediyoruz" diye konuştu.


 
"2,5 YILDA TAMAMLANACAK"
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, proje bittiğinde Ankara-Bursa ve Bursa-İstanbul demir yolu seyahatinin kesintisiz, hızlı ve konforlu bir şekilde 2 saat 15 dakika olacağını bildirdi. Bakan ayrıca, projenin 2,5 yıl içinde tamamlanacağını da açıkladı.
 
"YENİŞEHİR'E DEĞER KATACAK"

Törene katılan Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın ise hızlı trenin Yenişehir’e değer katacağını söyledi. Aydın, "Ankara-Bursa ve Bursa-İstanbul arası 2 saat 15 dakika olacak. HAT, Gürsu-Yenişehir güzergahını takip ederek Osmaneli'deki üçlü hat ile Ankara-İstanbul hattına bağlanacak" dedi.
 
 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Osmaneli - Yenişehir - Bursa-Balıkesir Hızlı Tren Projesi'nin T4 tünelindeki ışık görme törenine katıldı. Karaismailoğlu, "24 milyar liralık hızlı tren projemiz, 201 kilometre uzunluğunda 56 kilometrelik Bursa-Yenişehir bölümünde fiziki ilerlememiz yüzde 84 e ulaşırken, altyapı çalışmalarımıza devam ediyoruz.95 kilometrelik Balıkesir-Bursa bölümü ile birlikte, 50 kilometrelik Yenişehir-Osmaneli bölümünde ise proje çalışmaları tamamlandı. Bursa-Yenişehir-Osmaneli bölümünün üst yapı ve elektromekanik işleri ile Yenişehir-Osmaneli kesiminin altyapı işleri hızlı bir şekilde ilerliyor" dedi.


"ANKARA-İSTANBUL HT HATTINA BAĞLANACAK"
Karaismailoğlu, "Balıkesir-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Hızlı Tren Hattı üzerinde 7 adet gar, istasyon, toplam uzunluğu 16,5 kilometre olan 13 tünel, toplam 8 kilometrelik olan 11 kaçış tüneli, 1 kilometrelik olan 5 aç-kapa tüneli, toplam uzunluğu 4 kilometre olan 28 adet demiryolu köprüsü, yine toplam uzunluğu 4 kilometre olan 4 viyadük ve toplam uzunluğu 1,5 kilometre olan 66 altgeçit ile birlikte 155 adet menfez imalatı yapılacak. Bursa, Bilecik ve Balıkesir’i hızlı demiryolu ağına entegre ettiğimiz bu projemize, 22 Kasım 2021 tarihinde başladık. Hızlı tren hattı Gürsu, Yenişehir güzergâhını takip ederek Osmaneli mevkiinde yapılacak üçlü hat ile Ankara-İstanbul HT Hattı’na bağlanacak" diye konuştu.

"YATIRIMLARIN MEYVELERİNİ HEP BİRLİKTE GÖRECEĞİZ"
Bakan Karaismailoğlu, Bursa’nın raylı sistem altyapısı ve geleceği için çalışmaların sürdüğü bir başka projelerinin Bursa Emek-Hızlı Tren Gar-Şehir Hastanesi Metro Hattı olduğunu anlatarak, "Mevcutta işletmede olan Emek-Arabayatağı Metro Hattı uzatma çalışması ile Mudanya Bulvarı’nı kat ederek, HT Gar ve nihayetinde Bursa Şehir Hastanesi’ne ulaşacak. Emek-HT Gar-Şehir Hastanesi metro hattımızın 4 istasyonlu ve toplam uzunluğu 6 kilometredir. Bursa-Yenişehir-Osmaneli Hızlı Tren Hattı ile, metronun entegre edilmesiyle, Bursa’nın hızlı tren ulaşımına güzel bir seçenek sunuyoruz. Projemizde kazı çalışmasında yüzde 19, beton dökümünde yüzde 21 ve fore kazık imalatında yüzde 30 seviyelerine geldik. Yaptığımız büyük ulaşım ve iletişim yatırımlarının meyvelerini görmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. İzmit Körfezi’ni otomobil ile mevcut yolu kullanarak geçmek bir buçuk saati, feribot ile geçmek ise feribot a bindikten sonra 45 ila 60 dakika sürüyordu. Yoğun günlerde bekleme süresi saatleri buluyordu. Artık, Osmangazi Köprüsü’yle körfez 6 dakikada geçilebiliyor" dedi.


"HIZLI TREN YENİŞEHİR'E DEĞER KATACAK"
Törene katılan Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın ise hızlı trenin Yenişehir’e değer katacağını söyledi. Aydın, “Bursa Yenişehir Hızlı Tren Hattı inşaatında yeni bir merhale için, T04 Tüneli Işık Görme Töreninde Milliyetçi Hareket Partisi Bursa İl Başkanı Cihangir Kalkancı, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa ve Bilecik Milletvekilleri ile bir araya geldik. Osmaneli-Bursa-Bandırma-Balıkesir Hızlı Tren Hattında işler rayında tüm hızıyla devam ediyor. Hızlı tren hattının açılmasıyla Ankara-Bursa ve Bursa-İstanbul arası 2 saat 15 dakika olacak. 201 kilometrelik Bursa - Yenişehir Osmaneli Balıkesir hızlı tren hatlarının yapım çalışmaları devam ediyor. Hızlı tren hattı Gürsu, Yenişehir güzergahını takip ederek Osmaneli mevkiinde yapılacak üçlü hat ile Ankara-İstanbul HT Hattı'na bağlanacak olması Yenişehir’in önemi ortaya koyuyor" dedi.
 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.