SON DAKİKA
Hava Durumu

Sütlerin analizi pazartesi başlıyor

Yenişehir Süt Üreticileri Birliği'nde düzenlenen toplantıda Yenişehir'de yapılacak olan süt analizleriyle ilgili ayrıntılı bilgi verildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2021 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2021 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Sütlerin analizi pazartesi başlıyor

"PAZARTESİ NUMUNE ALINMAYA BAŞLANIYOR"
Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Kamil Oruç tarımsal kalkınma kooperatifi temsilcilerine yeni uygulamayla ilgili bilgiler verdi.
Süt Birliği'ndeki laboratuara getirilecek numunelerin bir teknik personelin gözetiminde alınacağını belirten Oruç, "Numune alınmalarına önümüzdeki pazartesi gününden itibaren Osmaniye ve Çiçeközü köylerinden başlanacak. Numuneler Yenişehir Süt Birliği'ndeki laboratuvara teslim edilecek. Bu uygulamadaki amaç sütün kalitesini artırmak" dedi.





"ÜRETİCİYE AYRICA DEVLET DESTEĞİ VAR"
Yenişehir Süt Birliği Başkanı Nazif Tuna da laboratuardaki analizlerde sütün içerdiği maddelerin tespit edileceğini belirtti. Tuna, "Bu yıl yapılacak olan analizlerde elde edilen sonuçlara göre, üreticiye ayrıca bir devlet desteği verilecek. Bu yıl gönüllü olan üreticilerin sütlerinden numune alınacak. Gelecek yıl numune verme zorunlu olacak. Bu uygulamayla ilgili sistem Bakanlıkta kuruldu. Laboratuara Bursa, Adapazarı, Kocaeli ve Bilecik'te üretilen sütlerin protein ve yağ oranlarının belirleneceği analizler yapılacak" dedi.
 
     Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği'nde düzenlenen toplantıda üreticinin ürettiği sütlerden numune alınması uygulaması anlatıldı. Toplantıda Tarım ve Orman Müdürü Kamil Oruç ve Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, tarımsal kalkınma kooperatifinin yetkililerine yeni uygulamanın ayrıntılarını anlattılar.





     Yeni uygulamadaki amacın sütteki kaliteyi artırmak olduğunu belirten Tarım ve Orman Müdürü Kamil Oruç, "Müdürlüğümüzden bir teknik personel, numune alımlarında hazır bulunacak. Alınan numuneler Yenişehir Süt Birliği'nde kurulan laboratuarda analizleri yapılıp içerdiği yağ ve protein oranları belirlenecek. Bu oranlar baz alınarak süt üreticisine verilecek olan devlet desteği belirlenecek. Uygulama ilçemizde pazartesi günü Osmaniye ve Çiçeközü köylerinde numune alınmasıyla başlayacak" dedi.

     İhracatı geliştirip çiftçinin desteklenmesinin amaçlandığı yeni uygulama çerçevesinde test yaptırmayan çiftçilerin devlet desteğinden yararlanamayacağını ifade eden Oruç, her üreticiden ayrı ayrı numune alınacağını kaydetti.

"ÜRETİCİMİZE HAYIRLI OLSUN"
     Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna da kurdukları laboratuarın bölgeye hizmet vereceğini anlattı. Laboratuara Bursa, Adapazarı, Kocaeli ve Bilecik'te üretilen sütlerin protein ve yağ oranlarının belirleneceği analizler yapılacağını ifade eden Tuna sözlerini şöyle tamamladı: "Bu yeni uygulamayla ilgili olarak Bakanlığımızda sistem kuruldu. Bu sistem çerçevesinde Yenişehir Süt Birliği olarak pazartesi gününden itibaren çalışmalarımıza başlıyoruz. Bu yıl gönüllülük esasına göre numune alımları yapılacak. İlçemize, bölge üreticilerimize ve üyelerimize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.