SON DAKİKA
Hava Durumu

Sütlerin analizi artık Yenişehir'de yapılacak

Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği, Bölge Birliği statüsü kazandı. Birliğe, sütteki protein ve yağ oranlarını belirleyecek olan bir laboratuar kuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2021 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2021 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Sütlerin analizi artık Yenişehir'de yapılacak



ÖZEL HABER: KAAN KOÇAK
4 İLİN ANALİZLERİ BURADA YAPILACAK

Önemli çalışmalara imza atan Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği'ne Tarım ve Orman Bakanlığı'nın kararıyla bir laboratuar kuruldu. Laboratuara Bursa, Adapazarı, Kocaeli ve Bilecik'te üretilen sütlerden numuneler getirilip protein ve yağ oranları belirlenecek. Türkiye genelinde toplam 22 ayrı bölgede bu laboratuardan kurulduğunu belirten Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, sütün kalitesine göre söz konusu bölgenin süt üreticilerine devlet desteği verileceğini söyledi.


 
ANALİZLER 1 AY SONRA BAŞLAYACAK
4 ayrı ilde üretilen sütlerin Yenişehir'deki laboratuarda analizlerinin yapılarak protein ve yağ oranlarının tespit edileceğini ifade eden Tuna, bu analizlerin önümüzdeki yıldan itibaren 3 ayda bir yapılacağını anlattı. 2023 yılından itibaren ise süt analizlerinin ayda bir kez gerçekleştirileceğinin altını çizen Tuna, "Bölge laboratuarının kurulumunu gerçekleştirdik. 4 ilde üretilen sütlerin numuneleri Yenişehir'e getirilecek. Süt analizlerinin Yenişehir'de yapılmasına 1 ay sonra başlayacağımızı tahmin ediyoruz" diye konuştu.


  
     Bölgenin en başarılı süt birliklerinin içinde gösterilen Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği yeni bir görev daha üstlendi. Başta Bursa olmak üzere, Adapazarı, Kocaeli ve Bilecik'te üretilen sütlerden alınan numuneler, Yenişehir'e getirilip burada protein ve yağ oranları belirlenecek. Bu amaçla Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği'nin hizmet binasında bir laboratuar oluşturuldu. Bu laboratuarda yapılacak analizlerde elde edilen sonuçlara göre süt üreticilerine verilen devlet destekleri belirlenecek.



"TÜRKİYE'DE 22 BÖLGEDE KURULDU"
     Bu tür laboratuarların Türkiye genelinde toplam 22 ayrı bölgede kurulduğunu söyleyen Yenişehir Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, "Bu laboratuarlardan biri de ilçemizde kuruldu. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın kararıyla kurulan laboratuarda sütler A, B ve C olarak adlandırılıp sınıflandırılacak ve bu sınıflandırmaya göre litre başına ödenen devlet destekleri belirlenecek" dedi.
     Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği'nin kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdiği yenilikçe çalışmalarının dikkat çektiğini ifade eden Tuna, analizlerin ilçede yapılacak olmasının mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Tuna, süt üreticilerine yönelik gerçekleştirdikleri girişim ve projeleri sürdüreceklerini sözlerine ekledi.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.