SON DAKİKA
Hava Durumu

SÜT BİRLİĞİ'NDEN AKTAŞ'A PLAKET

Yeni hizmet binasına katıklarından ötürü Yenişehir Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, Aktaş'a teşekkür plaketi sundu

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2022 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2022 10:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
SÜT BİRLİĞİ'NDEN  AKTAŞ'A PLAKET

TUNA'DAN AKTAŞ'A TEŞEKKÜR
Yenişehir Süt Üreticileri Birliği'ni ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çalışmalarla ilgili ayrıntılı bilgiler aldı. Süt Birliği Başkanı Nazif Tuna, faaliyetlerini anlattı ve Aktaş'a Birliğin yeni hizmet binasına kavuşmasındaki katkılarından ötürü teşekkür etti.
 
5 İLİN SÜTLERİ ANALİZ EDİLİYOR
Yoğun bir faaliyet içindeki Birliğin yeni hizmet binasında çalışmalarını daha rahat bir ortamda gerçekleştirdiğini anlatan Tuna, kurulan analiz laboratuarında Bursa, Adapazarı, Kocaeli, Bilecik ve Bolu'da üretilen sütlerin analizlerinin yapıldığını anlattı.
 
BİBER HASADINA KATILDI
Aktaş, Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik, MHP İl Başkan Yardımcısı Cemal Ersoy, MHP İlçe Başkanı Arif Eren ve AK Parti İlçe Başkanı Fikret Hatipoğlu ile Cihadiye Köyü'ndeki biber hasadına katıldı. Başkan Aktaş ve beraberindekiler Bursa Caddesi'ndeki esnafı ziyaret ederek istek ve talepleri dinledi.
 
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği'ni ziyaret etti. Aktaş ardından esnaf ziyareti gerçekleştirdi ve Cihadiye Köyü'ndeki biber hasadına katıldı.
Aktaş toplam 5 ilde üretilen sütlerin analizlerinin yapıldığı Yenişehir Süt Birliği'nde yetkililerden sistemin çalışmasına ilişkin ayrıntılı bilgiler aldı.
Yenişehir Süt Üreticileri Birliği Nazif Tuna, sistemin nasıl işlediğini anlatıp test sonuçlarının 55 saniyede alındığını vurguladı. Tuna, sonuçların Tarım ve Orman Bakanlığı ile o süt numunesini üreten çiftçiye mesajla anında bildirildiğini kaydetti.
     Kurdukları laboratuarın Bursa, Adapazarı, Kocaeli, Bilecik ve Bolu'daki üreticileri hizmet verdiğini ifade eden Tuna, analizlerde 5 ilde üretilen sütlerin protein ve yağ oranlarının belirlendiği anlattı. Tuna, "Sütlerin analizlerinin yapılması yeni bir uygulama. Bu yeni uygulamayla ilgili olarak Bakanlığımızda sistem kuruldu. Bu sistem çerçevesinde Yenişehir Süt Birliği olarak getirilen numunelerin analizlerini yapmaya başladık" diye konuştu.
Aktaş ve beraberindekiler daha sonra esnafı ziyaret edip Cihadiye Köyü'nde biber hasadına katıldılar.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.