SON DAKİKA
Hava Durumu

Sulama suyuna yüzde 100 zam

Yenişehir Sulama Birliği Müdürlüğü'nün teklifiyle, DSİ Genel Müdürlüğü'nün tarımsal amaçlı kullanılan suya zam kararı büyük tepki gördü.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2022 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2022 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Sulama suyuna  yüzde 100 zam

ZAM SEZON BAŞINDA GELDİ
Yenişehir Ovasında çiftçiler, Boğazköy Barajı ile Yeraltı Sulama Projesi kapsamındaki hatlardan ürünlerini suluyorlar. Kullanılan bu suya yapılan zam sezonun başında maliyetleri karşılamaya çalışan çiftçilerin büyük tepkisini çekti.
 
"ZAM ORANI YÜZDE 100"
Yenişehir Sulama Birliği Müdürlüğü'nün kararlaştırdığı zam oranlarının çok yüksek olduğnu belirten Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, "Boğazköy Barajı'ndan sağlanan suyun tonu 28 kuruştan 56 kuruşa, Yeraltı Sulama Projesi'nden sağlanan suyun tonu 80 kuruştan 1 lira 70 kuruşa çıkarıldı" dedi.

 
"MİTİNG DÜZENLEYECEĞİZ"
Yenişehir çiftçisinin bu zam oranlarını karşılayamayacağını belirten Aktaş, "Demokratik hakkımızı kullanarak zamma itiraz edeceğiz. Bu hafta içinde yalnızca çiftçilerin katılacağı bir mitingle bu zamları protesto edeceğiz" diye konuştu.
 

 
Yenişehir Ovası'na sulama sağlayan Boğazköy Barajı ve Yeraltı Sulama Projesi'nden sağlanan suya yapılan zamlar çiftçileri ayağa kaldırdı.
Zam oranlarının kabul edilemez olduğunu belirten Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, hafta içinde yalnızca çiftçilerin katılacağı bir mitingle zamları protesto edeceklerini açıkladı.
Yeraltından çekilen suyun tonunun 80 kuruştan 1 lira 70 kuruşa, Boğazköy Barajı'ndan çekilen suyun tonunun 28 kuruştan 56 kuruşa çıkarıldığını belirten Aktaş, "Arazi sulamasına yapılan bu zamlar çiftçimizin altından kalkabileceği zamlar değil. Böyle yüksek miktarda zam yapılacağını bilseydik, başta mısır olmak üzere birçok sebzeyi ekmezdik. Çiftçi zaten zarar ediyor" dedi.
Milletvekilleri Zafer Işık ve Ahmet Kılıç'a ayrıca Yenişehirli yöneticilere konuyu anlattığını belirten Aktaş, "Yenişehir Sulama Birliği Müdürlüğü, maliyetlerin arttığını gerekçe göstererek zam talebini DSİ Bölge Müdürlüğü'ne göndermiş. DSİ Bölge Müdürlüğü de talebi DSİ Genel Müdürlüğü'ne göndermiş. Genel Müdürlük de zam talebini onaylamış" diye konuştu.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.