SON DAKİKA
Hava Durumu

Sözleşmeli tarımda aksaklık giderilmeli

Son yıllarda çeşitli ürünlerde uygulanmaya başlanan sözleşmeli tarım modelindeki çiftçi aleyhine olan maddelerin değiştirilmesi istendi.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2021 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2021 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Sözleşmeli tarımda aksaklık giderilmeli

"SORUNA KALICI ÇÖZÜM BULUNMALI"
Yenişehir Ziraat Odası ve Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Sadi Aktaş, başta Yenişehir Ovası olmak üzere Bursa bölgesinde yoğun tarımsal faaliyetlerin yapıldığı bölgelerin çiftçilerinin sözleşmeli tarım modelinin aksayan yönlerinin düzeltilmesini beklediklerini açıkladı. Antalya'da düzenlenen bir fuarda Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yle görüen Aktaş, sorunun çözümü için çalışma yapılmasını istedi.

"YENİ ŞARTNAME 2022'YE YETİŞMELİ"
Sözleşmeli tarım modelinin son yıllarda çiftçiler tarafından benimsendiğini ve uygulamaya göre ekim ve dikimden önce taahhütname imzalandığını hatırlattı. Sözleşmenin içeriğinde çiftçiyi mağdur edebilen bazı maddelerin bulunduğuna işaret eden Aktaş, "Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği'nin Antalya'da düzenlemiş olduğu fuarda Tarım ve Orman Bakanı'mız Bekir Pakdemirli'yle görüşme fırsatım oldu. Sayın Bakanımıza konuyu ilettim" dedi.

"ŞARNTNAME ÇİFTÇİNİN HAKLARINI KORUMALI"
Sözleşmeli tarım modelinde taraflı şartname olması yüzünden üreticilerin mağdur olduğunu ifade eden Aktaş, çiftçinin çıkarlarını kapsayan bir sözleşme çıkarılması gerektiğine işaret etti. Başkan Aktaş, "Bakanımızdan üreticimiz mağduriyetinin sona erdirilmesi amacıyla onların haklarını koruyacak bir sözleşme şartnamesinin hazırlanması gerektiğini anlattım. Bakanımız bu konuyla ilgili çalışma başlatacağını belirtti" diye konuştu.






 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.