SON DAKİKA
Hava Durumu

Soğutma tanklarıyla sütün kalitesi arttı

Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği tarafından köylere süt soğutma tankı dağıtımına devam ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2022 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2022 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Soğutma tanklarıyla sütün kalitesi arttı

Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, ilçenin 2 köyüne daha süt soğutma tanklarının teslim edildiğini belirtti. Tuna böylece ilçenin toplam 40 köyünde süt soğutma tanklarının kullanılmaya başlandığını kaydetti.

Köylerde üretilen sütlerin soğutma tanklarına alınarak bekletildiğini, böylece sütün kalitesinin arttığını söyleyen Tuna, bu imkândan yararlanan üreticilerin de devlet desteği almaya hak kazandığını vurguladı.

Selimiye ve Çeltikçi köylerinin süt soğutma tanklarını kullanmaya başladığını dile getiren Tuna sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçmiş yıllarda sütün kalitesinin artırılmasına yönelik yapılan çalışmalarda süt soğutma tankları gündeme gelmiş ve üreticiye bu imkândan yararlanması için zemin yaratılmıştı. Süt Birlikleri aracılığıyla verilen süt tankları sayesinde söz konusu bölgelerdeki sütün kalitesinde artış saptanmıştı. Bu artışa paralel olarak birçok bölgede süt soğutma tankları kullanılmaya başlandı. İlçemizde de süt soğutma tanklarını üreticilerimizin hizmetine sunarak bugüne kadar 40 köyü bu imkândan yararlandırmış olduk. Bazı köylerde süt üretimi düşüyor ve onlardaki 3,5 tonluk tankı, süt üretimi artan köye veriyoruz ve onlara da 2 tonluk tank teslim ediyoruz."


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.