SON DAKİKA
Hava Durumu

ŞİŞECAM LİSESİ'NDEN TOHUM MÜZESİ

Yenişehir Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde bir tohum müzesi oluşturuldu.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2022 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2022 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
ŞİŞECAM  LİSESİ'NDEN TOHUM MÜZESİ

"TOHUM ÇEŞİDİ BİNİ AŞTI"
Yenişehir Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencilerin katkılarıyla bin çeşidin yer aldığı tohum müzesi kuruldu. Okul Müdürü Hüseyin İnci, Anadolu mirasına sahip çıkmayı, tarımı seven gençlerin yetişmesine katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirtti.
 
ATA TOHUMU, MEYVE SEBZE VE ÇİÇEKLER
Ziraat Mühendisi ve Laboratuar Hizmetleri Öğretmeni Gülşen İnci'nin önderliğinde kurulan müzede ata tohumları, endüstri bitkileri, meyve, sebze, tahıl, çiçek ve tıbbi ve aromatik bitkilerin yanında yabani otların tohumları da bulunuyor.
 
MÜZE YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR
Tohumların cam kavanozlarda muhafaza edildiği söyleyen Okul Müdürü İnci, "Marka tescil başvurusu yapılıp kabul edilen ilçemiz eğitime büyük katkı sağlayan bir müzemizi ata tohumlarına ilgi duyan vatandaşlarımızla ilk ve ortaokul öğrencilerimiz ziyaret ediyor" dedi.

 
Yenişehir'de 6 yıl önce Yenişehir Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde küçük bir projenin ilk adımları olarak başlatılan girişimlerden bir tohum müzesi doğdu. Okul Müdürü Hüseyin İnci, ata tohum sayısını artırarak Anadolu mirasına sahip çıkmayı, tarımı seven gençlerin yetişmesine katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirtti.
  2016 yılında çevredeki bitkilerin tohumlarını tanıma amaçlı başlayan küçük projenin zamanla 1000 tohumluk müzeye dönüştüğünü anlatan İnci şunları kaydetti: "Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde Ziraat Mühendisi ve Laboratuar Hizmetleri Öğretmeni Gülşen İnci'nin önderliğinde  okul laboratuar hizmetleri alanı öğrencileri ata tohumları ile birlikte endüstri bitkileri, meyveler, sebzeler, tahıllar, çiçekler, tıbbi ve aromatik bitkilerin yanında ilçemizdeki yabani otların tohumlarını da içeren, 2022 yılında marka tescil başvurusu yapılıp kabul edilen ilçemiz eğitime büyük katkı sağlayan bir müze oluşturdu. Müze ziyaretçileri ata tohumlarına ilgi duyan vatandaşlar  ile ilk ve ortaokul öğrencilerimiz. Müzemizin hedefi ata tohum sayısını artırarak Anadolu mirasına sahip çıkan, yeni tarımı seven gençlerin yetişmesine katkıda bulunmak."
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.