SON DAKİKA
Hava Durumu

Selimiye Köyü'ne sulama barajı

DSİ Genel Müdürlüğü ve Bursa DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Yenişehir Selimiye Köyü'nde baraj yapılacak bölgede incelemeler yaptılar.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2022 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2022 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Selimiye Köyü'ne sulama barajı

"YAPIM İHALESİ 2023'TE"
AK Parti İlçe Başkanı Fikret Hatipoğlu, proje ihalesini alan firma yetkilileriyle bilgi alışverişinde bulunulduğunu belirtti. Hatipoğlu, proje çizim ihalesi yapılan sulama barajının gelecek yıl ise yapım ihalesinin gerçekleştirilmesinin planlandığını açıkladı.

 
"ARAZİLER SUYA DOYACAK"
Sulama barajının, Selimiye Köyü'nün yanı sıra bölgedeki toplam 13 köyün 2 bin 300 hektarlık arazisine su sağlayacağını anlatan Hatipoğlu, "52 metre gövde yüksekliğinde inşa edilecek sulama barajında 13 milyon 220 bin metreküp su tutulabilecek" diye konuştu.
 
"TARIMA BÜYÜK KATKI"
Selimiye Köyü'nün Eğrek mevkiine yapılacak sulama barajının tarımsal faaliyetlere önemli ölçüde katkı sağlayacağını belirten Muhtar Mehmet Aydın da "Buğday, arpa ve ayçiçeği gibi ürünler yetiştirilebiliyoruz. Barajın devreye girmesiyle sulu tarım yapabileceğiz" dedi.
 Yenişehir Selimiye ve çevre köylerde sulama barajı heyecanı yaşanıyor. Geçen yıl proje çizim işinin ihalesinin yapıldığı sulama barajının önümüzdeki yıl yapım ihalesinin gerçekleştirilmesi planlanıyor.


" ÇALIŞMALARI DSİ SÜRDÜRÜYOR"
Eğrek mevkiinde inşa edilecek sulama barajının yalnızca Selimiye Köyü değil bölgedeki toplam 13 köyün arazilerine sulama suyu sağlayacağını belirten AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Fikret Hatipoğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yürütülen çalışmaların planlandığı biçimde sürdüğünü kaydetti.

"13 BİN METREKÜP SU TUTULACAK"
52 metre gövde yüksekliğinde inşa edilecek sulama barajında 13 milyon 220 bin metreküp su tutulabileceğini anlatan Hatipoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Sulama barajıyla Selimiye arazileriyle ilçemizin kuzeyinde kalan 13 köye ait yamaç arazilerinin 2 bin 296 hektarlık bölümünün sulanması sağlanacak. Proje çizimi önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor. Ardından yıl içinde yapım ihalesine geçilecek. Kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilecek olan ve temelden yüksekliği 52 metreyi bulan 13. 220.000 metreküp suyun depolanmasını mümkün kılacak barajın toplam gövde hacmi 1.959.000 metreküptür."

"SULU TARIM YAPABİLECEĞİZ"
Selimiye Köyü Muhtarı Mehmet Aydın da sulama barajının sadece köylerine değil çevre köylere de su sağlayacağını belirtti. Köyümüzden başlayarak Kavaklı sulama göletini destekleyip Kozdere Köyü'ne kadar toplam 13 köyün arazilerine su taşınacak" dedi.
Köyleri Selimiye'de toplam 5 bin dönüm alanın suya kavuşacağını ifade eden Muhtar Aydın, bazı arazilere tankerle su taşıyarak tarımsal faaliyetleri yürütmeye çalıştıklarını ifade etti.

"MALİYETLER DÜŞECEK İŞÇİLİK AZALACAK"
Yağmur ve kar yağışı sayesinde sulanabilen arazilerde sulama barajının devreye girmesiyle birlikte tarımsal faaliyetlerin değişeceğini dile getiren Aydın, "Bölgemiz için çok önemli bir yatırım. Sulanamayan arazileri suya kavuşturacak olan baraj sayesinde sebze ve meyve yetiştiriciliği önemli ölçüde artacak, sulama maliyetleri ve işçilik de önemli oranda azalacaktır. 13 köyün içinde bulunduğu bölgemizde sulama barajı heyecanı yaşıyoruz. Projenin bugüne kadar gelmesinde katkıları bulunan herkese köy halkım adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.