SON DAKİKA
Hava Durumu

Selimiye Barajı'nın proje ihalesi yapıldı

Yenişehir Selimiye Köyü'ne inşa edilmesi planlanan sulama barajının proje ihalesinin yapıldığı belirtildi. Barajın inşasının tamamlanmasının ardından Selimiye ile birlikte bölgedeki 13 köyün arazilerinde sulu tarım olanağı bulunabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2021 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2021 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Selimiye Barajı'nın proje ihalesi yapıldı



ÖZEL HABER - KAAN KOÇAK
"2 BİN 300 HEKTAR SULANACAK"

AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Fikret Hatipoğlu, 2018 yılında Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu (ÇED) alınan Selimiye Sulama Barajı'nın proje ihalesinin gerçekleştirildiğini bildirildi. DSİ tarafından yürütülen çalışmaların titizlikle takip edildiğini anlatan Hatipoğlu, "Sulama barajı, Selimiye Köyü'müzün yanı sıra bölgedeki toplam 13 köyün 2 bin 300 hektarlık arazisine su sağlayacak. 52 metre gövde yüksekliğinde inşa edilecek sulama barajında 13 milyon 220 bin metreküp su tutulabilecek" dedi.



"SULU TARIMA GEÇİLEBİLECEK"
Selimiye Muhtarı Mehmet Aydın ise köyün Eğrek Mevkii'nde inşa edilecek olan sulama barajının bölgedeki tarımsal faaliyetlere büyük ölçüde katkı sağlayacağını söyledi. Muhtar Aydın, "Sulama yapmaya yetecek büyüklükte su kaynağı bulunmayan bölgede, yalnızca yağmur ve kar yağışlarının elverdiği ölçüde buğday, arpa ve ayçiçeği gibi ürünler yetiştirilebiliyor. Barajın devreye girmesiyle birlikte yalnızca köyümüz Selimiye değil, komşu köylerdeki çiftçiler de bu barajdan yararlanabilecek" diye konuştu.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.