SON DAKİKA
Hava Durumu

ŞEHİTLERİMİZİ MİNNETLE ANDIK

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 107. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Yenişehir'de düzenlenen etkinlikler Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2022 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2022 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/

ŞEHİTLİK ZİYARETİ VE PROGRAM
Atatürk Anıtı'ndaki çelenk sunum töreninin ardından İlçe Şehitliği ziyaret edildi. Burada şehitler için Kur'an okundu. Ziyarete Kaymakam Rahmi Köse, Garnizon Komutanı Albay Kadri Bahtiyar, Belediye Başkanı Davut Aydın, Cumhuriyet Savcısı Seyda Korkmaz, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

 
"TARİHİN AKIŞINI DEĞİŞTİREN ZAFER"
Kaymakam Rahmi Köse yayımladığı mesajda şunları kaydetti: " Tarihin akışını değiştirerek her sayfasına kanlarıyla destan yazan ve bizlere bu büyük zaferin gururunu yaşatan başta Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere; aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

 
AYDIN: RAHMET VE ŞÜKRANLA ANIYORUM"
Belediye Başkanı Davut Aydın ise mesajında, "Tarihe altın harflerle yazılan 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 107. yılında; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istiklal mücadelesinin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun" dedi.
 

 
Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ve şehitlik ziyaretinin ardından Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi'ne TOKİ Orhangazi Ortaokulu tarafından hazırlanan program için geçildi. Program ilgiyle izlendi.
Yenişehir Kaymakamı Rahmi Köse kutlama mesajında şunları kaydetti: "Geri dönmeyi bir an bile düşünmeyerek şahadete koşan sayısız isimsiz kahramanı, 215 kiloluk top mermisini tek başına taşıyarak namluya süren ve İngiliz zırhlısını vurarak savaşın seyrini değiştiren Seyit Onbaşı ile yokluklar içindeki bir milletin verdiği şanlı mücadelenin; vatanımızı istila etmeye çalışan işgal kuvvetlerine “Çanakkale Geçilmez” diyerek birlik ve beraberliğimizin bütün dünyaya ilan edildiği bir destanın adıdır Çanakkale. Tarihin akışını değiştirerek her sayfasına kanlarıyla destan yazan ve bizlere bu büyük zaferin gururunu yaşatan başta Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere; aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 107’nci yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyorum."
Belediye Başkanı Davut Aydın ise mesajında şunları kaydetti:  "Tarihe altın harflerle yazılan 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 107. yılında; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istiklal mücadelesinin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun."
 
Müstecip Onbaşı'nın kızı konuştu
 
Çanakkale'de 30 Ekim 1915 tarihinde Kilitbahir’de nöbeti esnasında boğazdan geçmekte olan Fransız denizaltısı Turkuaz’ı top atışıyla vurarak, Çanakkale Savaşı'nın seyrinde önemli rol oynayan Bursa Yenişehirli Asker Müstecip Onbaşı'nın kızı Ulviye Balkan konuştu. 76 yaşındaki Ulviye Balkan “Babam ve arkadaşları 8 sene askerlik yapmış ve çok çekmiş. Bu vatan bizlere onların hediyesidir” dedi.
 

Müstecip Onbaşı'nın kızı Ulviye Balkan: "Babam ve arkadaşları 8 sene çok çekmiş. 'Siz ne biliyorsunuz. Biz çok çektik. Evimizi, eşimizi ve çocuklarımızı unuttuk' derdi"
 Çanakkale'de 30 Ekim 1915 tarihinde Kilitbahir’de nöbeti esnasında boğazdan geçmekte olan Fransız denizaltısı Turkuaz’ı top atışıyla vurarak, Çanakkale Savaşı'nın seyrinde önemli rol oynayan Bursa Yenişehirli Asker Müstecip Onbaşı'nın kızı Ulviye Balkan konuştu. 76 yaşındaki Ulviye Balkan “Babam ve arkadaşları 8 sene askerlik yapmış ve çok çekmiş. Bu vatan bizlere onların hediyesidir” dedi.
Bursa’nın Yenişehir ilçesine bağlı Orhaniye köyünde yaşayan Çanakkale Savaşı'nın seyrinde önemli rol oynayan Müstecip Onbaşı'nın kızı Ulviye Balkan’a (76) duygulandıran ziyaret. Yenişehirli eczacı Erdal Tirşahi, Ulviye Balkan’ı ziyaret ederek Türk Bayrağı, 57. Alay Sancağı ve Çanakkale Savaşı'ndan bugüne tüm şehitlerin 2 milyon 75 bin litre dökülen kanlarının 80 milyon nüfusa oranına tekabül ettiği temsili kan tüpünü hediye etti.
Müstecip Onbaşı'nın kızı Ulviye Balkan, "Allah Çanakkale'de ve Türkiye'nin dört bir yanında vatanı için şehit ve gazi olanlardan razı olsun. Bu güzel hediyeler evlatlarıma hatıra kalır. Çok duygulandım. Gelenler 'Senin baban ve arkadaşları sayesinde bu vatan da kurtuldu. Gavur çizmesi altında kalacaktık. Hayır yap babana' diyorlar. Okuyoruz dua ediyoruz. Babam 'Siz ne biliyorsunuz. Biz çok çektik. Evimizi, eşimizi ve çocuklarımızı unuttuk' derdi. 8 sene askerlik yapmış eve gelmemiş bize çekişirdi. Ben 13 yaşındayken vefat etti. Geldikten sonra kolundan 8 sene felçli gezdi. Son zamanlar dili basılmıştı. Biz babam askerliği anlatacak derdik o yine çektiği çileleri anlatırmış. Allah hepsinden razı olsun" dedi.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.