SON DAKİKA
Hava Durumu

Sarıbal: Köy kalkınırsa yoksulluk en aza iner

CHP Bursa Milletvekili ve Tarımdan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Orhan Sarıbal, Yenişehir'de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Tarımsal üretime ilişkin açıklamalar yapan Sarıbal, partisinin iktidara geldiğinde tarım topraklarını koruyacaklarını ve planlı üretim yapacaklarını anlattı. Sarıbal, "Kooperatifler kuracağız. Küçük üreticiyi koruyacağız. Gençleri köye bağlayacağız. Çiftçimiz olmadan ekmek olmaz, çiftçimiz üretmeden kent ayakta kalamaz. Birlikte üretip hakça bölüşeceğiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2021 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2021 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Sarıbal: Köy kalkınırsa yoksulluk en aza iner

     CHP Bursa Milletvekili ve Tarımdan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Orhan Sarıbal önceki gün Yenişehir’de parti teşkilatını ve sivil tolum kuruluşlarını ziyaret etti. Açıklamalarında tarımsal üretime değinen Sarıbal, "Tarımsal üretim planlaması yapılmalı. Üretim öncesi alım fiyatları açıklanarak çiftçinin kazanabileceği bir güvence sistemi mutlaka oluşturulmalı. Tarımsal destekler ekim öncesi ve zamanında ödenerek, girdi maliyetleri karşısında çiftçi korunmalı. Çiftçilerimizin tarımdaki son teknolojik gelişmeleri uygulamaları için teşvik edilmeli. Aksi duruda bugün olduğu gibi gıda egemenliği ve gıda güvenliği tehdit altında kalır" dedi.



     Sarıbal, partisinin iktidara geldiğinde önce ithalatı en aza indireceklerini belirterek şunları kaydetti: "Tarım topraklarını koruyacağız. Planlı üretim yapacağız. Çiftçiyi destekleyeceğiz. Kooperatifler kuracağız. Küçük üreticiyi koruyacağız. Gençleri köye bağlayacağız. Çiftçimiz olmadan ekmek olmaz, çiftçimiz üretmeden kent ayakta kalamaz. Birlikte üretip hakça bölüşeceğiz."



     Sarıbal daha sonra Yenişehir Muhtelif Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Şişe Cam, Yağlı Tohumlar Kooperatifi ve Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası'nı da ziyaret ederek yöneticilerle görüştü.
   Orhan Sarıbal, geçen ay vefat eden CHP Belediye Meclis Üyesi Murat Erbaş’ın babası Ali Erbaş’a da taziye ziyaretinde bulundu.
 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.