SON DAKİKA
Hava Durumu

SADİ AKTAŞ: 'ÇİFTÇİMİZ ALIN TERİNİN KARŞILIĞINI ALABİLMELİ'

Yenişehir Ziraat Odası ve Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Sadi Aktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 1 ay önce gerçekleştirilen uygulamayı desteklediklerini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2021 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2021 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
SADİ AKTAŞ: 'ÇİFTÇİMİZ ALIN TERİNİN KARŞILIĞINI ALABİLMELİ'





Özel Haber: Kaan KOÇAK
   
Bursa çiftçisinin her sezon farklı ürünlerde pazar sorunu yaşadığına dikkat çeken Aktaş, "Örneğin 2019 yılında karpuz, geçen yıl da salçalık biber, patates ve soğanlar çiftçinin elinde kalmıştı. Bu sezon, önümüzdeki aylarda başlayacak olan hasatla birlikte bazı ürünlerde pazar sorunu çıkabilir. Bu durumda yine Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) devreye girmesini bekleyeceğiz" dedi.
    


    Uygulamanın geçen ay gerçekleştirildiğini hatırlatan Aktaş, "Çiftçimiz, her sezon yetiştirdiği ürünlerin bazılarına çeşitli nedenler yüzünden pazar bulmakta güçlük çekiyor. Ürünler bazen çöpe atılıyor bazen de hasat edilmeden tarlada bırakılıyor. Bu olumsuz gelişmeler karşısında elden bir şey gelmiyor. Bu nedenle devletimizin TMO aracılığıyla devreye girip söz konusu ürünleri satın alarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırması büyük önem taşıyor" dedi.



     Bu uygulamayla hem çiftçinin ürününün ziyan olmadan ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığına dikkat çeken Aktaş, "Önümüzdeki günlerde ilk ürünlerin hasat edileceği göz önüne alınırsa, uygulamanın sürdürülmesinin önemi ortaya çıkıyor. Uygulamanın bundan böyle başka ürünlerde de devam ettirilmesi, çiftçimize rahat bir nefes aldıracak" diye konuştu.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.