SON DAKİKA
Hava Durumu

Piyasa fiyatları TMO'yu aştı

Yenişehir Ovası'nda hasat heyecanı yaşanırken, buğday ve arpanın piyasada satış fiyatları Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) daha önce açıkladığı alım fiyatlarının üzerine çıktı. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin her yıl ilçeye gelerek kurduğu alım merkezinde bugünlerde alımlara bu yüzden başlayamadığı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2021 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2021 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Piyasa fiyatları TMO'yu aştı



Özel Haber: Kaan KOÇAK

     Çiftçinin ürününü hasat edip sattığı bugünlerde piyasada oluşan fiyatların TMO'nun açıkladığı fiyatların üzerinde seyrettiğini belirten Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, "Bu durumda TMO, alımlara başlayamıyor. Çünkü TMO, 1. sınıf buğdayın tonuna 2 bin 250 lira fiyat açıklamıştı. Daha hasadın ilk günlerinde 1. sınıfın çok daha altında kalitedeki buğdayların piyasadaki satış fiyatları 2 bin 300 lirayı gördü. Zaten bizim bölgemizde 1. sınıf buğday da yetişmiyor. Bu durumda çiftçimizin ürününü piyasada oluşan fiyatların çok daha altında fiyatlardan TMO'ya götürüp satması beklenemez" dedi.



     Buğday hasadının ay sonuna kadar süreceğini ifade eden Ziraat Odası Başkanı Aktaş, "TMO'nun alım merkezinde alımlara başlayıp başlamayacağını bilmiyoruz. Piyasa koşulları bu durumu şekillendirecek. Ancak çiftçimiz tüccara ve un fabrikalarına hasat ettirdiği ürününü götürüp piyasada oluşan fiyatlar üzerinden satıyor" diye konuştu.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.