SON DAKİKA
Hava Durumu

Özel'den 'Genç ağaçlar da kesiliyor' iddiası

İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel, Millet Bahçesi Projesi kapsamında yapılan çalışmalarda genç ağaçların da kesildiğini öne sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2022 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2022 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Özel'den 'Genç ağaçlar da  kesiliyor' iddiası

Özel, "Yenişehir'in merkezinde bulunan geçen yıllarda yıkılan Osmangazi Lisesi ile Santral Parkın içinde yer alan ve bugün teker teker Yenişehir Belediyesi onayıyla kesildiklerine şahit olduğumuz yeşil ağaçlar, binlerce kuşa ve canlıya ev sahipliği yapıyordu" dedi.



Yenişehir Belediyesi'nin Millet Bahçesi Projesi kapsamındaki çalışmalarda genç ağaçların da kesildiğini öne süren İYİ Parti İlçe Başkanı Ercan Özel, yazılı bir açıklamayla tepki gösterdi. Özel, "Yenişehir'in merkezinde bulunan geçen yıllarda yıkılan Osmangazi Lisesi ile Santral Parkın içinde yer alan ve bugün teker teker Yenişehir Belediyesi onayıyla kesildiklerine şahit olduğumuz yeşil ağaçlar, binlerce kuşa ve canlıya ev sahipliği yapıyordu" dedi.
Özel açıklamasında şunları kaydetti: "Birkaç ay öncesine kadar otopark olarak kullanılan ağaçlarla dolu alanda yaklaşık altı yüz araç parklanma yapabiliyordu. Otoparkın iptal edilmesi sonrası ilçede araçlar için otopark olmaması dolayısıyla özellikle son birkaç hafta içinde binlerce araca yüklü miktarlarda park cezası kesilmesi Yenişehir halkında büyük tepkilere neden olmuştu. Halkımızın kesilen otopark cezalarına yönelik tepkileri daha dinmemiş iken Millet Bahçesi alanındaki yeşil ve canlı ağaçlar kesiliyor. Belediyecilik beton, asfalt ve kaldırım yapmak değildir. Belediyecilik başta doğayı, ağacı, çevreyi ve tüm canlı varlıkları korumaktır. Bu gerçekler ışığında Yenişehir Belediyesi oksijen kaynağı olan o yeşil ve güzelim ağaçların kesilmesine nasıl müsaade eder? Bir ağaç kolay mı yetişiyor? Böyle akla ziyan uygulama nasıl yapılır. Bunu vicdanlı Yenişehir halkının ve kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Doğamızı korumak ve kollamak biz İYİ Partililer için kutsal bir görevdir. Yenişehir halkına güzel bir gelecek bırakmak için doğamızı ve ağaçlarımızı yok edenlere karşı, ağaçları, suları ve tüm canlıları koruyacağımıza dair siz değerli hemşerilerimize söz veriyoruz."


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.