SON DAKİKA
Hava Durumu

Özel: İYİ Parti'nin söyledikleri ortaya çıkıyor

İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel, Yenişehir Belediyesi'nin Meclis'ten arazi satış yetkisi almak için gerçekleştirdiği oturumla ilgili açıklama yaptı. Özel açıklamasında şunları kaydetti:

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2022 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2022 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Özel: İYİ Parti'nin söyledikleri ortaya çıkıyor

"Sayın Belediye Başkanı, taşınmaz mal satışı konusunda Ömer Halisdemir Kültür Merkezinde Yenişehir muhtarlarımıza ve basın mensuplarına yaptığı toplantı da; “ Rahat olun, satılacak yer yok. Bu tamamen yalan, uydurma ve iftiradır. Böyle bir şey söz konusu değil. Bizlerden köylerdeki arazileri satın almak isteyen kooperatiflere bile satın almayın istediğiniz kadar kullanın para vermeyin diyoruz.” demişti. Bir yıl içinde ne değişti de “satılacak yerimiz yok,” noktasından, 2022 yılının ilk meclisine 41 parça arazinin satış kararını getirdiniz? Tüm Yenişehir halkı gördü ki! İYİ Parti’nin dün dedikleri, bugün bir bir ortaya çıkıyor.
Geçen yıl yaptığımız basın açıklamasında, Belediye kanununa göre taşınmaz mal satışının nasıl yapılacağını tane tane anlattık. Satışı düşünülen taşınmaz malların ada, parsel, yüzölçümü gibi bilgilerinin meclis toplantısında meclis üyelerinin bilgisine sunulmasını, plan-bütçe komisyonuna havale edilmesini orada alınacak karar sonrası 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ile ancak satış işleminin gerçekleştirilebileceği ile ilgili açıklamayı yapmıştık.

İYİ Parti olarak bizlerin,satış kararlarına karşı olmadığımızı kanun ve yasalara uygun olan her şeyin yanında ve destekçisi olduğumuzu defaatle ifade ettik.Yenişehir Belediyesinin bugüne kadar yapmış olduğu olumlu çalışmaları her daim destekledik. Bundan sonra da kentimize katacağı güzel projelerde elbette yanlarında olacağız. Eksik gördüğümüz konularda ise bilgi ve birikimlerimiz ile daha önce olduğu gibi yarında yol gösterici olacağız.
 
İYİ PARTİ OLARAK BİZ OLSAYDIK;
 Öncelikle ilçemizde kentlilik bilincini pekiştirir, toplum olarak sürdürülebilir yaşam modellerini ortaya koyardık. Devletimizin uyguladığı köy kent projeleri ile büyükşehirde yaşayıp da köyüne dönmek isteyen hemşehrilerimize yönelik, kırsal mahallelerimizde yaşanabilir ve sürdürebilir yaşam alanları oluşturma çalışmalarımızı çok kısa süre içerisinde tamamlardık. Bu çalışmalar ile vatandaşlarımıza belediye topraklarını satmadan yeni yaşam alanları oluşturabilirdik. Modern bir şekilde hayvancılık yapmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza kırsal kalkınma desteklerikapsamında, sağlayacağımız imkânlarla ücretsiz yer tahsisi yapabilirdik. Ayrıca tarımsal amaçlı kooperatif projeleri,kırsal ekonomik altyapı yatırım destekleri, kırsal mahallelerimizin sosyo - ekonomik gelişimine katkı koyması için daha birçok farklı proje ile belediye topraklarını satmadan kooperatifleşmenin önünü açarak başta AB fonları olmak üzere kalkınma ajansları ile yapacağımız protokoller çerçevesinde, bunların tüm maliyetini Yenişehir Belediyesinin uygulayacağı projeler ile karşılayacağımız gibi uzun vadede de girişimcilere kiralayıp onların daha da verimli bir kazanca sahip olmasını sağlamak bizim çok rahat yapabileceğimiz uygulamalarımız arasında olabilirdi. Gerçekleştireceğimiz bu projeler ve İYİ Parti’nin Belediyecilik anlayışı ile Yenişehir ilçemiz kısa bir zaman içerisinde Bursa’nın en hızlı gelişim gösteren merkezlerinden biri haline gelip, kırsal kalkınmada açtığımız çığırla tüm Türkiye’de bu kapsamda örnek gösterilen bir proje vadisi haline gelebilirdik."


 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.