SON DAKİKA
Hava Durumu

Müze gibi kahvehane

Bursa’da bir kahvehane, topladığı antikalarla müzeyi andırıyor. Asırlık antikaların arasında çay içen müşteriler ise, tarihe yolculuk yapmış oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2021 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2021 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Müze gibi kahvehane

Bursa’nın Karacabey ilçesinde 20 yılı aşkındır kahvehane işleten Zeki Ertosun, yaklaşık 17 yıldır antika eşyalar topluyor. Topladığı antikaları kahvehanesinde teşhir eden Ertosun, 17 yıl önce bakır sehpa ile başladığı merakını müze haline getirdi. Radyodan plakçalara, telefondan minibüs kapısına kadar insanları eskiye götüren antikaları toplamanın büyük bir zevk olduğunu belirten Ertosun, "Atalarımızın kullandığı eşyaları yeni nesillere gösteriyoruz. Yeni nesillerin, eskiden neler kullanıldığını görmelerinde fayda var. Gelen herkesin ilgisini çekiyor. Buraya her gün gelenler alıştı. Ancak ilk defa gelenler çok şaşırıyor. Kimi zaman gelip antika ürününü bana vermek isteyen oluyor. Ya da ben gidip alıyorum. Bu kadar ürünün içerisinde en çok özen gösterdiğim ve gözüm gibi baktığım 1953 model kömürlü çay kazanıdır. Mesleğim gereği en sevdiğim objem budur" dedi.
Kahvehanede teşhir edilen eşyaların arasında en fazla eski radyo, plak, gramofon yer alsa da, bakır ibrikler, tüfekler, biblolar, sürahiler, süs eşyaları, deniz feneri gibi birçok obje de bulunuyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.