SON DAKİKA
Hava Durumu

MUHTAR DEMOKRASİNİN UÇ BEYİDİR

19 Ekim Muhtarlar Günü Yenişehir'de düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2021 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2021 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
MUHTAR DEMOKRASİNİN UÇ BEYİDİR

"MUHTARLIK TOPLUMSAL HAYATIMIZIN YAPI TAŞIDIR"
Atatürk Anıtı önündeki program çelenk sunumuyla başladı. Muhtarlar Derneği Başkanı Orhan Yıldız'ın çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımız söylendi ve Türk bayrağımız göndere çekildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Muhtarlar Derneği Başkanı Yıldız yaptı. Yıldız konuşmasında, "Muhtarlık görevi kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından biridir" dedi.



"KÖPRÜ GÖREVİ GÖRÜYORUZ"
Muhtarların bulunduğu mahallede devletin tüm kurumlarını temsil eden, halkla devlet kurumları arasında köprü vazifesi gördüğünü anlatan Yıldız, "Yönetim anlayışımızda vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklardır. Tüm muhtar arkadaşlarımın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutlar, siz katılımcılara katılımlarından ötürü saygılar sunarım" diye konuştu.


 
6 yıldan bu yana her 19 Ekim günü kutlanan Muhtarlar Günü, bu yıl Yenişehir'de Atatürk Anıtı önündeki programlar başladı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Muhtarlar Derneği Başkanı Orhan Yıldız yaptı. Yıldız konuşmasında şunları kaydetti:
     "19 Ekim 2015 tarihli gazetede yayınlanan Başbakanlık Genelgesi ile 19 Ekim Günü Muhtarlar Günü olarak kabul edilmiştir. Bizlere bugünü armağan eden başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a huzurlarınızda teşekkür ederim.
     Muhtarlar demokrasinin gelişmesine katkıda bulunan yerel yönetime katılım sağlanmasında önemli araçlardan birisidir.
     Muhtarlık müessesesi kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin uç beyleri olarak görev yapmaktayız. Devletimizin her noktasında kurumsal temsilcisiyiz. Bulunduğumuz mahallede devletimizin tüm kurumlarını temsil eden, halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmekteyiz. Yönetim anlayışımızda vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarıdır. Muhtarlıklar çok önemli bir yer tutmaktadır.



     Yakın mesai arkadaşlarım olarak muhtar arkadaşlarımın fedakarca görevlerini yerine getirerek mahallede vatandaşların gözbebeğidir. Bu konuda tüm muhtar arkadaşlarımın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutlar, siz katılımcılara katılımlarınızdan dolayı teşekkür eder, saygılarımı sunarım."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.