SON DAKİKA
Hava Durumu

Mobil eve talep giderek artıyor

Pandemiyle birlikte kalabalık ortamlardan uzaklaşma eğiliminin etkisiyle seyyar ev talebi de artıyor. Yenişehir'de seyyar evlere römork üretimi için Avrupa Birliği normlarında Seri İmalat Belgesi alan YEN-KAR Torunlar, taleplere yetişemiyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2021 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2021 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Mobil eve talep giderek artıyor



ÖZEL HABER: MUSTAFA EFE
"ÇOK AMAÇLI KULLANILIYOR"

YEN-KAR Torunlar Ltd. Şti. Proje Koordinatörü Oğuzhan Torun, seyyar ev amaçlı römork üretimi yaptıklarını belirterek bu alandaki taleplerin giderek arttığını söyledi. Yenişehir'de yoğun bir çalışma dönemine girdiklerini anlatan Torun, "Yurtdışı ayağı çok daha hareketli olan bu sektörün ülkemizdeki hareketliliğinin giderek artacağına inanıyoruz. Üretimini yaptığımız römorkların üzerine monte edilen yapılar medikal projelerde de örneğin kan bağışı kampanyalarında kullanılıyor. Kütüphane amaçlı kullanım için bile sipariş veriliyor" dedi.


 
 "AB STANDARTLARINDA ÜRETİME BAŞLADIK"
Artan talepler üzerine bu alanda yatırım yaparak Avrupa Birliği (AB) normlarında Seri İmalat Belgesi aldıklarını ifade eden Torun, taleplere yetişemediklerini vurguladı. Mobil evlerin yurtdışında çok daha fazla kullanıldığına dikkat çeken Torun, "Mobil ev için römork üretimimiz başlangıçta ihraç etme amaçlıydı. Yurtiçindeki talepleri de değerlendirmeye başladık. Ülkemizde bir kullanım alanı da orman ve deniz kıyıları oluyor. Bir arabaya bağladıkları mobil evi, kamp alanlarına çekebiliyorlar" diye konuştu.




 
     Yaklaşık 2 yıldır tüm dünyayı sarsan koronavirüs salgını, insanların yaşam biçimlerine yeniden şekil vererek etkilemeyi sürdürüyor. Bu arada eski alışkanlıkların yerini yenilerinin aldığı günümüzde, insanların kalabalık ortamlardan uzaklaşıp kendini doğaya bıraktığı görülüyor. Bu değişim, farklı alanlarda üretilen mal ve hizmetlere talebi de artırıyor.




YEN-KAR ÖNEMLİ MESAFE KAT ETTİ
     Yenişehir'de O2 belgeli römork imal eden ve sektöre öncülük eden YEN-KAR Torunlar Ltd. Şti., bu alanda önemli mesafeler kat etti. Üretilen römorkların üzerine monte edilen yapılar istenildiği zaman istenildiği yere konaklama imkânı sağlıyor. Römork üzerine monte edilen yapılar, ev, ofis ya da sahne olarak kullanılabiliyor.



     YEN-KAR Torunlar Ltd. Şti. Proje Koordinatörü Oğuzhan Torun, mobil ev amaçlı römork üretimini aralıksız biçimde sürdürdüklerini belirterek bu alandaki taleplerin giderek arttığını söyledi. Yenişehir Küçük Sanayi Sitesi'ndeki imalathanelerinde yoğun bir çalışma dönemine girdiklerini anlatan Torun, "Bu sektörün yurtdışı ayağı çok daha hareketli. Ancak böyle giderse ülkemizde de taleplerin hızla arttığına tanık olacağız. Üretimini yaptığımız römorkların üzerine monte edilen yapılar medikal projelerde de kullanılıyor. Kan bağışı kampanyalarında kullanılıyor. Kütüphane amaçlı kullanım için bile sipariş veriliyor" diye konuştu.



"ULAŞIM KOLAYLIĞI İLGİYİ ARTIRIYOR"
     Seyyar evlere, koronavirüs pandemisiyle birlikte yoğun bir talep oluştuğunun altını çizen Torun, insanların kalabalık ortamlardan uzaklaşma isteğinin bu talebi canlı tuttuğunu söyledi. Torun, "Bu ürünlerimiz öncelikle seyyar özellikte. Bir otomobilin arkasına takılıp çekilebiliyor. Karayolları Kanunu'na uygunluğu, ulaşım kolaylığı söz konusu. Mobil evlere ayrı ruhsat ve plaka çıkartılıyor" dedi.
     Römorkların genişliğinin 3,5 metre uzunluğunun ise 8 metreye kadar imal edebildiklerini ifade eden Torun, sözlerini şöyle sürdürdü: "Seyyar evin içinde yatak odası, mutfak, banyo, tuvalet, çocuk odası bulunuyor. Yani bir evde hangi bölümler varsa, seyyar evde de o bölümler mevcut. Bir müzisyen aradı, sahne olarak kullanmak amacıyla sipariş etti. Büfe olarak da kullanıma uygun. Soğutucu cihazlar monte edilerek sebze ve meyve nakliyesinde de kullanılabiliyor."





"YURTİÇİ TALEPLERİ DE DEĞERLENDİRİYORUZ"
     Artan talepler üzerine bu alanda yatırım yaparak Avrupa Birliği (AB) normlarında Seri İmalat Belgesi aldıklarını anlatan Torun, taleplere yetişemediklerini vurguladı. Seyyar evlerin yurtdışında çok daha fazla kullanıldığına dikkat çeken Torun sözlerini şöyle tamamladı: "Üretimimiz başlangıçta ihraç etme amaçlıydı. Yurtiçindeki talepleri de değerlendirmeye başladık. Ülkemizde bir kullanım alanı da orman ve deniz kıyıları oluyor. Bir arabaya bağlanan mobil ev, kamp alanlarına çekilebiliyor."
    
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.