SON DAKİKA
Hava Durumu

MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu: "Yenişehir programdan çıkartılmamalı"

MHP Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu, Ulaştırma Bakanlığı ile Türk Hava Yolları’nı uçak seferlerinin iptali kararından vazgeçmeye çağırdı.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2022 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2022 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu:  "Yenişehir programdan  çıkartılmamalı"

SEFERLERİ GÜNDEME TAŞIDI
TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Yenişehir Havalimanı seferlerini gündeme taşıyan MHP Bursa Milletvekili Vahapoğlu, Ukrayna savaşı sonrası Rusya’ya uygulanan ambargo sebebiyle bu ülkenin kendi uçaklarıyla Türkiye dahil, birçok bölgeye yolcu taşımacılığı yapamadığını vurguladı.
 
"TURİZMDEKİ TALEPLERİN KARŞILAMASI AMAÇLANIYOR"
Vahapoğlu, “Türk Hava Yolları (THY) Yönetimi de kış sezonunun ardından, 22 Nisan tarihi itibarıyla Yenişehir dahil bazı iç hatlarda kullandığı uçakları, turizmdeki talepleri karşılamak amacıyla Rusya-Türkiye seferlerine kaydırmayı planlıyor” diye konuştu.
 
"YENİŞEHİR ETKİLENMEMELİ"
Yenişehir’den pandemi sürecinde Diyarbakır ve Gaziantep’e yapılan karşılıklı uçuşların iptal edildiğini de hatırlatan Vahapoğlu, “Şu an haftada ikişer sefer olmak üzere Erzurum, Muş ve Trabzon uçuşları yüzde 80’lerin üzerindeki doluluk oranlarıyla yapılıyor. Yaz sezonu için THY’nin Rusya’yı dikkate alarak yapacağı Anadolu uçuşlarındaki kaydırmalar, Yenişehir’i etkilememeli” dedi.
 
MHP Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu, Ulaştırma Bakanlığı ile Türk Hava Yolları’nı, “22 Nisan 2022’den itibaren Bursa Yenişehir Havalimanı’ndan Gaziantep, Muş, Malatya ve Erzurum gibi illere yapılan uçak seferlerinin iptali kararından” vazgeçmeye çağırdı.
MHP Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada “Yenişehir Havalimanı seferlerini gündeme taşıdı. Ukrayna savaşı sonrası Rusya’ya uygulanan ambargo sebebiyle bu ülkenin kendi uçaklarıyla Türkiye dahil, birçok bölgeye yolcu taşımacılığı yapamadığına değinen MHP Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu, “Türk Hava Yolları (THY) Yönetimi de kış sezonunun ardından, 22 Nisan tarihi itibarıyla Yenişehir dahil bazı iç hatlarda kullandığı uçakları, turizmdeki talepleri karşılamak amacıyla Rusya-Türkiye seferlerine kaydırmayı planlıyor” dedi.
Şartlar ne olursa olsun Yenişehir Havalimanı’nın iç hat uçuş programından çıkarılmaması gerektiğini bildiren Vahapoğlu, TBMM genel kurulunda konuyu şu cümlelerle aktardı;
“Türk Hava Yolları, Nisan 2022’den itibaren Bursa Yenişehir Havalimanı’ndan Gaziantep, Muş, Malatya ve Erzurum gibi illere yaptığı seferleri iptal etmiş bulunmaktadır. Bu seferlerin yeniden konulması için konunun Ulaştırma Bakanlığı ve THY yönetimince yeniden değerlendirilmesi hususunda dikkatlerini çekiyorum.”
Daha önce Yenişehir’den pandemi sürecinde Diyarbakır ve Gaziantep’e yapılan karşılıklı uçuşların iptal edildiğini de hatırlatan Vahapoğlu, “Şu an haftada ikişer sefer olmak üzere Erzurum, Muş ve Trabzon uçuşları yüzde 80’lerin üzerindeki doluluk oranlarıyla yapılıyor. Lakin kış sezonunun sona ermesiyle birlikte yaz sezonu için THY’nin Rusya’yı dikkate alarak yapacağı Anadolu uçuşlarındaki kaydırmalar, Yenişehir’i etkilememeli” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.