SON DAKİKA
Hava Durumu

MEYVE YETİŞTİRİCİSİNE BİLİNÇLİ BUDAMA ÇAĞRISI

Yenişehir Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün ortaklaşa çalışmasıyla ilçe merkezindeki çiftçilere yönelik meyve ağacı budama kursu başladı. Kursta, meyve yetiştiricilerine bilinçli budamanın verim ve kaliteye etkileri tüm yönleriyle anlatılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2021 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2021 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
MEYVE YETİŞTİRİCİSİNE BİLİNÇLİ BUDAMA ÇAĞRISI

ÖZEL HABER:KAAN KOÇAK

"VERİM VE KALİTE ARTIYOR"


     Uygun yöntemle budamanın meyve ağacından alınan verim ve kaliteyi de arttırdığına işaret eden Yenişehir Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, "Dallardaki seyreltme çalışmasıyla meyvelerin bolca ışık almasını sağlıyoruz. Böylece daha iri ve kaliteli meyveler elde ediliyor. Ayrıca, hastalıklı dalların meyve bahçesinden uzaklaştırılarak yakılmasıyla da meyve ağacı hastalıklarıyla mücadele edilmiş oluyor" diye konuştular. İlçede meyvecilikle uğraşan çiftçi sayısının 500'e ulaştığına,  22 bin dekar da meyve bahçesi bulunduğuna işaret eden yetkililer, budama dönemlerinde çevre il ve ilçelerden gruplar halinde budayıcılar geldiğini söylediler.

"İLAÇSIZ MÜCADELE ÖNERİYORUZ"

     Meyve hastalıklarıyla mücadelede kültürel, yani ilaçsız mücadelenin önemine değinen yetkililer, armut ve ayvalarda görülen ateş yanıklığı hastalığına dikkat çektiler. Hastalığın görüldüğü dalların doğru budama tekniğiyle kesilmesi gerektiğini vurgulayan yetkililer, "Ateş yanıklığı hastalığı, daha ilk evrelerinde uygun budama yöntemiyle engellenebilir. Hastalığın bulaştığı dallar uygun budama yöntemiyle kesilerek, hastalığın yayılmasının önüne geçilebilir" dediler. İlçe merkezindeki kursa 20 meyve yetiştiricisinin katılarak teorik ve pratik dersler aldığını ifade eden yetkililer, başka köylerden gelecek kurs taleplerini beklediklerini kaydettiler. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.