SON DAKİKA
Hava Durumu

Meyra Madenciliğe Danıştay freni

İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel, Meyra Madenciliğe ait Çinko - Kurşun - Bakır Zenginleştirme Tesisi ve Atık Barajı Projesi'nin ÇED’e uygun olduğuna ilişkin yerel mahkemenin vermiş olduğu kararın Danıştay tarafından bozulduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2022 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2022 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Meyra Madenciliğe Danıştay freni

Özel yaptığı açıklamada, "Bizler her türlü haksızlığın ve hukuksuzluğun karşısında olacağız. Yenişehir'imizin bereketli topraklarının, temiz havasının, berrak sularının mahvedilmesine, tahrip edilmesine, köylünün ekmeğinin elinden alınmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi.
 
Meyra Madenciliğe ait Çinko - Kurşun - Bakır Zenginleştirme Tesisi ve Atık Barajı Projesi'nin ÇED’e uygun olduğuna ilişkin yerel mahkemenin vermiş olduğu kararın Danıştay tarafından bozulduğunu açıklayan İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel, "Bizler her türlü haksızlığın ve hukuksuzluğun karşısında olacağız" dedi.
Özel yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti: "Kirazlıyayla sakinleri ve partimizin büyük mücadelelerle Meyra Madenciliğin yaptığı çevre ve doğa katliamı ile elde edilecek rantı durdurma girişimlerimiz ve gayretlerimiz haklı bulunarak, Danıştay kararı ile tescil edilmiştir.
Nihayetinde Yüksek İdare Mahkemesi olan Danıştay'ın 2022/8734 sayılı kararı ile kamuoyuna duyurulmuştur.  Söz konusu kararda, Kirazlıyayla köyünde yapımı neredeyse biten Meyra Madenciliğe ait Çinko - Kurşun - Bakır Zenginleştirme Tesisi ve Atık Barajı Projesi'nin ÇED’e uygun olduğuna ilişkin yerel mahkemenin vermiş olduğu karar, Danıştay tarafından bozulmuştur. Bu sonuç sonrasında yerel mahkeme, konularında uzman ve profesyonel yeni bilirkişiler belirleyecek ve teknik inceleme tekrar yapılacaktır.
Bizler her türlü haksızlığın ve hukuksuzluğun karşısında olacağız. Yenişehir'imizin bereketli topraklarının, temiz havasının, berrak sularının mahvedilmesine, tahrip edilmesine, köylünün ekmeğinin elinden alınmasına asla izin vermeyeceğiz."
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.