SON DAKİKA
Hava Durumu

Madde bağımlılığı bir toplum sorunu

Bursa Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Aile Destek Merkezi (GADEM) yetkilileri Yenişehir Belediye Meclisi'nde, kurumun çalışmalarını ve madde bağımlılığıyla nasıl mücadele edilmesi gerektiğini anlattılar.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2022 23:31
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2022 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Madde bağımlılığı bir toplum sorunu

ÜYELERE SUNUM YAPTILAR
Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Şube Müdürü Sinem Şen, Sosyolog Aile Danışmanı Hülya Özkan Timur ve stajyer Emine Öğüt, Yenişehir Belediye Meclis Toplantısı'nın ardından meclis üyelerine seslendiler.
 
"İŞBİRLİĞİ YAPILMALI"
Sağlık İşleri Şube Müdürü Sinem Şen, madde bağımlılığının tüm dünyanın ortak sorunu olduğunu vurgularken, Sosyolog Aile Danışmanı Hülya Özkan Timur ise GADEM'in çalışmalarından örnekler verip "Bu bir toplum sorunu, işbirliği yapıp gücümüzü birleştirebiliriz" dedi.
 
"VATANDAŞI BİLİNÇLENDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"
Timur şunları kaydetti: "GADEM olarak koruyucu önleyici çalışmalar yapıyoruz. Ulaşabildiğimiz kadar herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Köylere kadar gidip köy kahvelerinde bu eğitimleri veriyoruz, vatandaşlarımızı bilgilendirmeye, bilinçlendirmeye çalışıyoruz."

 
Bursa Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Aile Destek Merkezi (GADEM) yetkilileri, Yenişehir Belediye Meclisi'nde, gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili ayrıntılı bir sunum yaptılar. Sunumda ve yapılan konuşmalarda kurumun çalışmalar ve madde bağımlılığıyla nasıl mücadele edilmesi gerektiği örneklerle anlatıldı.
Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Şube Müdürü Sinem Şen, "Madde bağımlılığı sadece bizim değil tüm dünyanın ortak sorunu. Sadece maddenin etkisi kişinin yaşadığı sorunlar değil, maddenin etkisiyle beraber işlenen suçlarla ilgili de elbette. Arkadaşlarımız sunum yapacaklar, fırsat verdiğiniz için teşekkür ederim" dedi.
Sosyolog Aile Danışmanı Hülya Özkan Timur ise "Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Aile Destek Merkezi GADEM'in, çalışmalarından bahsedeceğiz. GADEM 2015 yılından beri alkol ve madde bağımlılığıyla topyekûn mücadele ediyor. Yerimiz, Şehreküstü Metro İstasyonu'na yürüme mesafesinde. Ulaşım metroyla çok kolay bir biçimde vatandaşlarımız tarafından sağlanıyor" dedi.
Timur GADEM'in amaçlarını şöyle anlattı: "Amacımız, madde bağımlısı kişilere tıbbi tedavinin yanında psikososyal destek sağlayarak, madde kullanımı azaltmak, risk altındaki çocuk, genç ve yetişkinlere yönelik koruyucu önleyici çalışmalar yapmak, toplumsal bilinci oluşturmak, uyuşturucu maddeye karşı olan talebi azaltmaktır. Tüm topluma hizmet veriyoruz. İşbirliği yaptığımız kurumlar, AMATEM, TEMATEM, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü. Personelimizde klinik uzman psikolog, psikolog, sosyolog, aile danışmanı, psikoloji danışmanı ve saha çalışanlarımız var."


"MADDEYE HAYIR DEMEYİ DE ÖĞRETİYORUZ"
Sosyolog Aile Danışmanı Timur, sözlerini şöyle sürdürdü: "GADEM'de hizmetlerimize gelince, düzenli görüşmeler yapıyoruz. Kişinin ihtiyacı ne kadar devam ederse görüşmeleri sürdürüyoruz. Grup aile eğitimleri veriyoruz. Ailenin bağımlının yanında olması çok önemli. Sanat gerçeklik terapisi yapıyoruz. Kaygı bozukluğu ve sosyal fobilerde kullanılıyor. Büyükşehir Belediyesi bunu bağımlılıkta kullanıyor. Kişiye gözlükler takıldığında bulunduğu ortamın hissiyatı yaratılarak alkole ya da maddeye hayır diyebilme veya öğrenme imkânı sunuyoruz. Koruyucu önleyici çalışmalar yapıyoruz. Ulaşabildiğimiz kadar herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Hatta köye gidip köy kahvelerinde bu eğitimleri veriyoruz, vatandaşlarımızı bilgilendirmeye bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Bir süre temiz kalmış danışanlarımızı evlerinde ziyaret ediyoruz. Hatta programı müsait olursa Alinur Başkanımız da bize iştirak ediyor.

"GÜCÜMÜZÜ BİRLEŞTİREBİLİRİZ"
Tıbbi tedavi ve ücretsiz ulaşım desteği sağlandığını vurgulayan Timur, sözlerini şöyle tamamladı: "Aracımızla ulaşım sağlıyoruz. Bir daha maddeyi kullanmamayı öğretmek çok önemli. Ek binalarımızın geçen yıl açılışı yapıldı. Amaç onları sokakta kötülükle karşılayan arkadaşlarının yanına gitmemelerini sağlamak. Sosyal sportif faaliyetlere yönlendiriyoruz. Burada danışanlarımız için ayrıca kültür gezileri de düzenliyoruz. Hem Bursa hem Bursa dışı gezilerimiz oluyor danışanlarımıza yönelik. Kamp ve piknikler düzenliyoruz. Alinur Aktaş Başkanımız da vakti müsait oldukça katılıyor bizlere. Belediyemizin sosyal tesislerinde yemek ödülleri veriyoruz danışanlarımıza. Büyükşehir Belediye'miz birçok konuda ödüller aldı. Ücretsiz olan bu hizmetten yararlanılmasını istiyoruz. Çevrenizde bağımlı ya da bağımlı yakını varsa bizlere yönlendirmenizi istiyoruz. Bu bir toplum sorunu, sizlere işbirliği öneriyoruz kısacası. Gücümüzü birleştirebiliriz."
 
 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.