SON DAKİKA
Hava Durumu

KURTULUŞ COŞKUSU YENİŞEHİR'İ SARDI

Yenişehir'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99'uncu Yıldönümü Programı Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2021 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2021 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
KURTULUŞ COŞKUSU YENİŞEHİR'İ SARDI

PROGRAM BELEDİYE MEYDANINDA YAPILDI
Atatürk Anıtı'ndaki çelenk sunma töreninden sonra Yenişehir Kurtuluş Şehitliği ziyaret edildi. Kurtuluş Şehitliği'nde Kur'a-ı Kerim ve dualar okunup şehitliğe karanfil bırakıldı. Yenişehir Belediyesi Osmanlı Mehteri, gaziler, davetliler ve vatandaşlar Tarihi Belediye Binası önünde yerlerini aldılar. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu, ardından mehter takımının konseri başladı.



KURTULUŞ SALALARI OKUNDU
Programın ilerleyen bölümlerinde belediye balkonuna Türk bayrağı çekildi. Bir asker tarafından Belediye Başkanı Davut Aydın'a Türk bayrağı takdim edildi. Saat 11.50'de Müftülük Müezzini Nuri Baktemur sala okudu. Kurtuluş salası camilerden de eşzamanlı olarak okundu. Salaların okunmasından sonra Belediye Başkanı Davut Aydın belediye balkonundan günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.



BAŞKAN AYDIN: BUGÜN 6 EYLÜL...
Belediye Başkanı Davut Aydın, belediye balkonundan yaptığı konuşmada, "Bugün 6 Eylül… Bu topraklar üzerinde kirli hesaplar yapan işgal kuvvetlerine ve onların iş birlikçilerine karşı kazanılmış zafer günü. Osmanlı Devletinin ilk başkenti, her bir yeri şehit kanı ile sulanmış, tarihi binlerce yıllık geçmişe dayanan, yiğit insanların şehri, Yenişehir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümünü gururla ve büyük bir övünçle kutlamanın mutluluğu içindeyiz" dedi. 


 
Türk milleti birdir, bayrak tektir, vatan namustur, devlet şereftir 
     Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, Yenişehir'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99'uncu Yıldönümünde günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Başkan Aydın'ın konuşması şöyle:
 
"Sayın Kaymakamım,
Sayın Garnizon Komutanım,
Sayın Cumhuriyet Başsavcım,
Siyasi Partilerimizin İlçe Başkanları ve Temsilcileri,
Meclis Üyelerim ve Sivil Toplum Örgütlerinin Değerli Temsilcileri,
Sevgili Hemşerilerim;
 
Bugün 6 Eylül…
Bu topraklar üzerinde kirli hesaplar yapan işgal kuvvetlerine ve onların iş birlikçilerine karşı kazanılmış zafer günü.
Osmanlı Devletinin ilk başkenti, her bir yeri şehit kanı ile sulanmış, tarihi binlerce yıllık geçmişe dayanan, yiğit insanların şehri, Yenişehir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünü gururla ve büyük bir övünçle kutlamanın mutluluğu içindeyiz.
Yolumuz, bu toprakları kanlarıyla sulayan, hayatlarını kahramanca feda edenlerin, Türkiye’min yoluna baş koyanların yoludur.
Kuruluşun da, Kurtuluşun da adı Yenişehir, Sevdamızın adı Yenişehir’dir.
İşgal altındaki yurdumda, İstiklale ve bağımsızlığa olan özlem; vatan için şehit olma şerefi ve isteği ile ‘’Ya İstiklal, Ya Ölüm’’ diyerek, Türk Milletini tek bir hedefe kilitlemiştir.
6 Eylül 1922’ de, dört bir köşesi işgal edilmiş bu topraklarda, kılıcını zulme karşı durmak için, vatanı, bayrağı ve namusu için savuran Şanlı Türk Ordusu, esaret içinde yaşamaktansa;  aynı ruh, aynı kararlılık, aynı inanç, aynı fedakârlık ve eşsiz bir cesaretle, birlik olmanın ne ifade ettiğini topyekûn savaşarak dünyaya göstermiştir.
Çünkü bizim için: ‘’Türk Milleti Birdir, Bayrak Tekdir, Vatan Namustur, Devlet Şereftir’’
Değerli hemşerilerim,
Düşman işgali altında yaşamanın ne demek olduğunu çok şükür ki bizler görmedik. Yüce Rabbim bizlere ve gelecek nesillere de böyle acıları göstermesin.
Yüce Allah; minarelerimizi ezansız, göğümüzü bayraksız bırakmasın. ‘’Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez !’’diyenleri;’’Ne Mutlu Türküm Diyenleri ‘’ vatansız bırakmasın.
Atalarımız; tüm imkânsızlıklara rağmen, düşman karşısında birlik ve beraberlik çatısı altında birleşip bu zaferi kazandı, bu toprakları gerçek sahiplerine, bizlere eşsiz bir miras olarak teslim etti.
İşte bu duygu ve bilinçle, bugün Bayrağımızı teslim alıyorum. Bu emaneti büyük bir gururla teslim alırken, Osmanlı Devletinin ilk Başkenti Yenişehir’imizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99. Yıldönümünü tekrar büyük bir gururla kutluyor, Kurtuluş Savaşımızın lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi de şükranlarımı arz ediyorum."
 Yenişehir'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99'uncu Yıldönümü Kutlama Programına Kaymakam Suat Seyitoğlu, Garnizon Komutanı Albay Kadri Bahtiyar, Belediye Başkanı Davut Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Seyda Korkmaz daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.