SON DAKİKA
Hava Durumu

KORKULAN OLDU KOCASU TAŞTI

Yenişehir Ovası'na su sağlayan Boğazköy Barajı'nın kapakları aşırı yağışlar nedeniyle açıldı. Su tahliyesi yapılan Kocasu Deresi'nin geçtiği bölgelerde taşması sonucu bazı köylerin ekili arazilerini su bastı.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2021 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2021 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
KORKULAN OLDU KOCASU TAŞTI



ÖZEL HABER - MUSTAFA EFE
"AKDERE-PAPATYA YOLU TRAFİĞE KAPANDI"
Son 1 aydır süren yağmur yağışı, önceki akşam şiddetini artırınca, önlem olarak Boğazköy Barajı'nın kapakları açıldı. Barajdan, Kocasu Deresi'ne su tahliyesine başlandı. 3-4 saat sonra Yenişehir'e bağlı Ayaz Köyü'nden itibaren Papatya Köyü'ne kadar Kocasu Deresi yakınlarında kurulu köylerin bazı arazilerini su bastı. Gece saatlerde Akdere Köyü ile Papatya Köyü arasındaki yolun ulaşıma kapandığı haberi geldi. Papatya Köyü Muhtarı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Orhan Yıldız, sürücüleri Mahmudiye köy yolunu kullanmaları konusunda uyardı.



"30 BİN DÖNÜM ARAZİ SULAR ALTINDA"

Sabahın ilk saatlerinden itibaren Yenişehirli yetkililer su taşkınlarının olduğu bölgelerde incelemelerde bulundular. Belediye Başkanı Davut Aydın, Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, Tarım ve Orman Müdürü Kamil Oruç, taşkının sonuçlarını yerinde incelediler. 30 bin dönüme yakın arazinin sular altında kaldığını belirten Belediye Başkanı Davut Aydın, bu arazilerin yüzde 20'lik bölümünün ürün ekili olduğunu kaydetti. Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş ise Yenişehir Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün hasar tespit çalışmalarına başlayacağını belirtti.


 
Son günlerdeki yoğun yağışlar nedeniyle aşırı miktardaki suyu taşıyamayan Kocasu Deresi taştı. Güzergâhı üzerindeki bazı köylerin arazilerini su bastı. Son 1 aydır süren yağmur yağışı, önceki akşam şiddetini artırdı. Boğazköy Barajı'nın önlem olarak kapaklarının açılıp kontrollü biçimde su tahliyesine başlandı. Kocasu Deresi, su miktarının artmasıyla taşkınlara neden oldu.



     Yenişehir'e bağlı Ayaz Köyü'nden itibaren Papatya Köyü'ne kadar Kocasu Deresi yakınlarında kurulu köylerin bazı arazilerini su bastı. Gece saatlerinde Akdere ile Papatya köyleri arasındaki yol ulaşıma kapandı. Papatya Köyü Muhtarı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Orhan Yıldız, sürücüleri Mahmudiye köy yolunu kullanmaları konusunda uyardı.



     Ayaz Köyü'nden itibaren Papatya Köyü'ne kadar arazilerin bazı bölümleri sular altında kaldı. Yetkililer, su taşkınlarının görüldüğü bölgelerde incelemeler yaptı.



   Belediye Başkanı Davut Aydın, 25-30 bin dönüm arazinin sular altında kaldığının hesaplandığını belirterek şu açıklamayı yaptı:
Belediye Başkanı Davut Aydın, "Arazinin sular altında kalması üzerine sabahın erken saatlerinden itibaren daire amirlerimiz ile birlikte araziyi gezdik. Mal kaybı olmaması en büyük tesellimiz. Yenişehir Tarım ve Orman İlçe Müdürü Kamil Oruç, Ziraat Odası Başkanımız Sadi Aktaş, Muhtarlar Derneği Başkanımız Orhan Yıldız ve Belediye birim müdürlerimiz ile birlikte zarar gören arazinin hepsini gezdik. Belediye tam kadro vatandaşın yaralarını sarmak için geceden itibaren görevinin başındaydı.



Çok şükür can kaybı yok. Yine çok şükür şu an arazinin yüzde 20’si ekili durumda. Bu yüzden üreticimizin zararı fazla değil. Yine de yapılacak olan hasar tespit çalışmalarında belediyemizin bütün ekipleri göreve hazırdır. Allah daha beterinden korusun. Yenişehir halkımıza geçmiş olsun" dedi.






 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.