SON DAKİKA
Hava Durumu

KİTAP FUARINDA OKYANUS KOLEJİ’NE BÜYÜK İLGİ

İlçemizde İnegöl Belediye Başkanlığı ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa ikinci defa düzenlenen, İnegöl Kitap Günlerinde Okyanus Koleji standı büyük ilgi gördü.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2018 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2018 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
KİTAP FUARINDA OKYANUS KOLEJİ’NE BÜYÜK İLGİ

 Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Mehmet BAŞTÜRK; ülke olarak çok az kitap okuyoruz, kitap okuma bilincini yerleştirme ve geliştirme adına kolejimiz bu gibi etkinliklere en üst düzeyde katılmaktadır. Güzel dinimizin ilk emri “oku” olmuştur, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ‘de kara tahtanın başına geçerek alfabenin ilk harflerini yazarak bize okumanın önemini en güzel şekilde ifade etmiştir. Okulumuzda tüm öğrencilerin ve çalışanların katılımıyla okuma saati yapılmaktadır.




Artık tüm sınavlarda yoruma dayalı sorular çıkmaktadır. Çok kitap okuyanların bu sınavlarda daha başarılı oldukları tespit edilmiştir. Bundan dolayı çocuklarımızı çokça roman, hikaye, makale, şiir türünde kitap okumalarını tavsiye ediyoruz. Bu kitap fuarı İnegöl’ümüz için çok önemli bir başlangıç. Bu gibi etkinliklerin sık aralıklarla yapılmasını istiyoruz.  Çocuklarımız her çeşit kitap ve yazarla burada buluşma fırsatını buldu. Biz de kolej olarak bazı yazarlarımızı okula götürerek öğrencilerimizle buluşturduk.




Öğrencilerimizin tamamını öğretmen nezaretinde açılan kitap standlarını gezdirdik ve yazarlarla birebir buluşturduk. Kitap fuarının açılmasıyla fuar merkezinde okulumuzu tanıtan standımızı kurduk. Okulumuzu tanıtan broşür ve okul kitaplarımızdan dağıttık. Ayrıca okulumuzda bir ders olarak işlediğimiz go maker ve robotik kodlama atölyemizin mini bir standını oluşturduk. Öğrenciler standımızda 3 boyutlu tasarımlar yapıp anında 3d yazıcılardan çıktılar alarak bir anda hayallerin nasıl gerçeğe dönüştürüldüğünü gördüler.





Bunu memnuniyetini söylemek istiyorum ki kitap fuarındaki standımız tüm öğrenciler, öğretmenler ve veliler tarafından ziyaret edilmiş ve takdir ile karşılanmıştır. Fuarın açılmasına vesile olan, İlçe Kaymakamımız Ali AKÇA Belediye başkanımız Alper TABAN ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Fatih BİLİCAN ‘a teşekkür ediyorum. Kitap fuarını ve standımızı ziyaret eden tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize teşekkür ederim. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.