SON DAKİKA
Hava Durumu

KIRMIZI BİBER REÇELİ KATALOĞA ALINDI

Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu'nda üretilen ve patenti alınan kırmızı biber reçeli, Uludağ Transfer Ofisi'nin katalogunda yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2022 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2022 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
KIRMIZI BİBER REÇELİ KATALOĞA ALINDI

"AMACIMIZ İLÇEYE KATKI SAĞLAMAK"
Uludağ Üniversitesi'ne bağlı Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Dr. Hülya Akbaş'ın üretip patentini aldığı kırmızı biber reçeli, Uludağ Transfer Ofisi'nin katalogunda da yer aldı. Dr. Akbaş, "Amacımız, ilçe tarımının gelişim ve tanıtımına katkı sağlamak” diye konuştu.
 
"ANTİOKSİDAN VE VİTAMİN ZENGİNİ"
2014 yılında ürettikleri kırmızı biber (kapya biberi) reçeliyle yeni bir ürün geliştirdiklerini belirten Akbaş, kırmızı biberleri tarçın, badem ve az şekerle karıştırarak ürünü elde ettiğini ve içeriğinde glikoz ve früktoz şurubu bulunmadığını anlattı. Akbaş, ürünün antioksidan, E, C ve A vitaminleri bakımından zengin olduğunu kaydetti.
 
"3 PATENTİ DAHA VAR"
Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Nazmi İzli de "Hülya Hoca'mız yeni bir ürün geliştirdi ve patent aldığı bu ürünüyle Uludağ Transfer Ofisi katalogunda yer alma başarısı gösterdi. Hocamızın yüzde 70 oranında meyveli reçel, karışık reçel (çilek, vişne, frambuaz) ve karpuz reçeli olmak üzere 3 ayrı patenti daha bulunuyor" dedi.

Dr. Akbaş, “Tarımsal ürün yetiştirmede özellikle biber yetiştiriciliği konusunda ilçemiz oldukça faal" dedi.

Uludağ Üniversitesi'ne (UÜ) bağlı Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Dr. Hülya Akbaş, kırmızı biber reçeli üretmiş, ardından patentini almıştı. 2014 yılında ürettikleri kırmızı biber (kapya) reçeliyle yeni bir ürün geliştirdiklerini belirten Akbaş, ürünün Uludağ Transfer Ofisi'nin katalogunda yer aldığını açıkladı.
Kırmızı biberleri tarçın, badem ve az şekerle karıştırarak ürünü elde ettiğini belirten Akbaş, üründe glikoz ve früktoz şurubu olmadığını anlattı. Akbaş, ürünün antioksidan, E, C ve A vitaminleri bakımından zengin olduğunu kaydetti.
Kırmızı biber reçelini, ilçedeki biber festivalinin gündeme gelmesiyle birlikte Yüksekokul Müdürü Bahri Yıldız’ın fikir ve desteğiyle ürettiğini ifade eden Akbaş, “Tarımsal ürün yetiştirmede özellikle biber yetiştiriciliği konusunda ilçemiz oldukça faal. Amacımız,
ilçe tarımının gelişim ve tanıtımına katkı sağlamak” dedi.
Akbaş, yüzde 70 oranında meyveli reçel, karışık reçel (çilek, vişne, frambuaz) ve karpuz reçeli olmak üzere 3 ayrı patentinin daha olduğunu sözlerine ekledi.
Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Nazmi İzli de "Hülya Hoca'mız yeni bir ürün geliştirdi ve patent aldığı bu ürünü son olarak Uludağ Transfer Ofisi katalogunda yer aldı. Kendisini ve çalışma ekibini tebrik ediyorum" dedi.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.