SON DAKİKA
Hava Durumu

Kaymakam Köse'den Uyuşturucuyla Mücadele Günü mesajı

Yenişehir Kaymakamı Rahmi Köse 26 Haziran Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2022 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2022 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
Kaymakam Köse'den Uyuşturucuyla Mücadele Günü mesajı

Köse mesajında "Özellikle risk grubunda bulunan gençlerimizi ve gençliğe başlangıç yaşı dediğimiz grupta yer alan çocuklarımızı bu zararlı alışkanlıktan ve bağımlılıktan kurtararak üreten değerlere dönüşmelerini sağlamak bizim asli görevimizdir. Gençlerimizi uyuşturucu madde bağımlılığından korumak adına yürütülen çalışmaların başarıya ulaşması temennisiyle; sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diliyorum" dedi.

   Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Kaymakam Rahmi Köse şunları kaydetti:   
     "Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 1987 yılında, uyuşturucu kullanılmayan sağlıklı bir toplum hedefine ulaşmak, uyuşturucu ile mücadele konusunda uluslararası alanda eylem ve iş birliğini güçlendirmek amacıyla 26 Haziran tarihini "Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" olarak kabul etmiştir.  
 Uyuşturucu madde kullanımı dünya genelinde olduğu gibi ülkemizin gündeminde de var olan, hem gençlerimizin hem de gelecek nesillerin sağlıklı ve üretken olmalarını engelleyen, maddi ve manevi pek çok hasara yol açan önemli bir sosyal sorundur.
      Madde bağımlılığı konusunda yapılan çalışmalarda öne çıkan en önemli amaç; gençlerin bağımlılık yapıcı maddelerden korunması ve uzak tutulmasının sağlanmasıdır. Bu nedenle eğitim ile uyuşturucu madde kullanımının zararlı etkileri konusunda hedef gruplarını bilgilendirmek ve bilinçlendirmek önemlidir. Özellikle risk grubunda bulunan gençlerimizi ve gençliğe başlangıç yaşı dediğimiz grupta yer alan çocuklarımızı bu zararlı alışkanlıktan ve bağımlılıktan kurtararak üreten değerlere dönüşmelerini sağlamak bizim asli görevimizdir.
    Bu duygu ve düşüncelerle, gençlerimizi uyuşturucu madde bağımlılığından korumak adına yürütülen çalışmaların başarıya ulaşması temennisiyle; sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diliyorum."
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.