SON DAKİKA
Hava Durumu

KAPALI PAZAR ALANI AÇILIŞA GÜN SAYIYOR

Yenişehir Belediye Meclisi, Belediye Meclis Başkan Vekili Mesut Bedel başkanlığında toplandı.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2023 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2023 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
KAPALI PAZAR ALANI AÇILIŞA GÜN SAYIYOR

"ESNAFIN GÖRÜŞÜ ALINDI"
Toplantıda Kapalı Pazar Yeri'yle ilgili açıklamalar yapan Bedel, Meslek Odaları ve esnafın görüşlerini aldıklarını ve sergi açmak isteyen esnaftan taleplerin toplandığını belirtti. 250 civarında talebin geldiğini söyleyen Bedel, köylerden gelenler için de bir bölüm ayırdıklarını ifade etti.
 
"SALI PAZARI TAŞINACAK"
Kapalı Pazar Yeri'nde sergi açmak isteyen esnafın taleplerinin ardından kuraların çekileceğini anlatan Bedel, pazarın taşınmasının ay sonunu bulabileceğini kaydetti. Ulucami, Çayır, Hıdırbali ve Gündoğan Mahallelerindeki sokaklarda kurulan Salı Pazarı'nın, taşınmanın ardından artık kurulmayacağını belirtti.
 
"DENETİM KURULU SEÇİLDİ"
Toplantıda ayrıca Denetim Komisyonu'na üye seçimi de gerçekleştirildi. Yapılan seçimde Mesut Bedel, Muharrem Tekin, Gökhan Menteş ve Ergin Çakar, Denetim Kurulu'na seçildiler. Meclis, bugün (6 Ocak Cuma) tekrar toplanarak komisyonlardan gelen raporları görüşecek.
 Modern Kapalı Pazar Alanı, Büyükşehir Belediyesi tarafından Çayır Mahallesi Garaj Caddesi'ndeki 6 bin 592 metrekarelik alanın üzerine inşa edildi. Salı günleri kurulan ilçe pazarı çevreye, altyapıya ve trafiğe yük getiriyordu.
 
Belediye Meclis Başkan Vekili Mesut Bedel başkanlığında toplanan Yenişehir Belediye Meclisi, gündemindeki 10 gündem maddesini ele aldı. Toplantıda bazı gündem maddeleri karara bağlanırken, bazı gündem maddeleri ise komisyonlara sevk edildi. Komisyonlara sevk edilen gündem maddeleri bugün (6 Ocak Cuma) yeniden toplanacak olan Meclis'te tekrar görüşülecek.
Meclis toplantısında Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Kapalı Pazar Yeri ile ilgili açıklamalar yapan Belediye Meclis Başkan Vekili Mesut Bedel, ay sonuna doğru bu projenin hizmete sunulmasının planlandığını belirtti. Meslek Odaları ve esnafın görüşlerini aldıklarını ve sergi açmak isteyen esnaftan taleplerin toplandığını söyleyen Bedel şunları kaydetti: "250 civarında talep geldi. Bu arada köylerden gelip meyve ve sebze satışı yapanlar için de bir bölüm ayırdık. Kapalı Pazar Yeri'nde sergi açmak isteyen esnafın taleplerinin ardından kuraların çekilecek. Pazarın taşınması ay sonunu bulabilir. Ulucami, Çayır, Hıdırbali ve Gündoğan Mahallelerindeki sokaklarda kurulan Salı Pazarı, Kapalı Pazar Yeri'ne taşınmanın ardından artık kurulmayacak."
Toplantıda ayrıca Denetim Komisyonu'na üye seçimi de gerçekleştirildi. Yapılan seçimde Mesut Bedel, Muharrem Tekin, Gökhan Menteş ve Ergin Çakar, Denetim Kurulu'na seçildiler. Belediye Meclisi, 6 Ocak Cuma günü tekrar toplanarak komisyonlardan gelen raporları görüşecek.
 
 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.