SON DAKİKA
Hava Durumu

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE HAYIR

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Yenişehir'de bir etkinlik düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2022 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2022 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
KADINA YÖNELİK ŞİDDETE HAYIR

"KADINLAR ÇARESİZ HİSSETMESİN"
Yenişehir 29 Ekim Kadınları Derneği tarafından düzenlenen etkinlik Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Şiddet gördüğünde ne yapacağını bilemeyen, kendini çaresiz hisseden kadınlara ulaşsın diye acil destek telefonlarının yazılı olduğu notları mor kurdelelere iliştirdiler.
 
"AMACIMIZ FARKINDALIK YARATMAK"

Etkinliğe uzun zamandır hazırlandıklarını söyleyen 29 Ekim Kadınları Derneği Başkanı Serpil Kayar, "Salı günü farkındalık yaratmak amacıyla kurduğumuz fotoğraf sergisi önünde açtığımız stantta bu telefon numaralarının yazılı olduğu notları dağıttık" diye konuştu.
 
"BU DURUMA DİKKAT ÇEKİYORUZ"
25 Kasım tarihinin kendileri için çok önemli bir tarih olduğunu vurgulayan Kayar, "Bugün hâlâ içimiz kanayarak,  aramızdan her gün 2-3 kadınımızın yaşamdan koparılmasına tanık oluyoruz. Yapılması gereken daha çok şey var demektir ve bu tür etkinliklerle bu duruma dikkat çekmeyi amaçlıyoruz" dedi.
 
29 Ekim Kadınları Derneği'nin, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'ne ilişkin basın açıklaması şöyle:

"Rafael Trujillo, 1930 yılında Dominik Cumhuriyeti’nde, askeri darbeyle iktidarı ele geçirdi. 31 yıl sürecek olan bu darbe döneminde ülkede baskıcı bir rejim uyguladı. Rejim karşıtı olan muhalifler, ağır baskılara maruz kaldılar. Muhalefetin öncüleri arasında yer alan üç kız kardeş özellikle hedef alındılar. Defalarca tutuklandılar. Mallarına el konuldu. Bununla da yetinmediler. Mirabel Kardeşler, 25 Kasım 1960 günü, cezaevinde bulunan eşlerini ziyaretten dönerken tecavüz edilerek ve dövülerek vahşice katledildiler.
Her türlü baskı ve işkenceye karşın, demokrasi ve insan hakları mücadelesinden vazgeçmeyen üç kız kardeşin örnek tavrı önce Latin Amerikalı ve Karayipli kadınlar, daha sonra da 17 Aralık 1999 da Birleşmiş Milletler tarafından “Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele günü” olarak ilan edildi.

Kadına yönelik şiddet, yaşamın her alanında cinsiyete dayalı olarak kadının fiziksel, cinsel ve psikolojik zarar görmesi, acı çekmesi, yaşamını yitirmesi ile sonuçlanıyor. Şiddet, ister ev içinde ister toplumda meydana gelsin, devletler, önlem alınması ve bilinç yaratılması konusunda bütüncül politikalar geliştiremiyorsa, yok edilemiyor. Dünya ölçeğinde her 3 kadından biri, bugün, evlerinde, işyerlerinde, kamusal alanlarda savaşlarda ve iç çatışmalarda tecavüze uğruyor, öldürülüyor ya da insan ticaretinin öznesi oluyor.
Türkiye’de de kadın cinayetleri durmadan tırmanıyor.

Kadınlar olarak, kendi haklarımızı alabilmek için dün olduğu gibi bugün de hak mücadelesini sürdürmeye kararlıyız. Bu mücadelede hem geçmişten, hem bugünden feyz alacağız. Bugün başta İran olmak üzere ezilen ve sömürülen tüm kadınlarla dayanışarak ve el ele vererek, kadının şiddetten tam olarak korunduğu, cinsiyetimizden ötürü ikincilleştirilmediğimiz, eşit ve özgür bir dünyayı kuracağız. Bugünlerde ülkemizde konuk olan,  Minou Mirabal’ın deyimi ile yaşam hepimize “İnatçı İyimserliği Öğretti”. Biz kadınlar , inatla iyimser olmaya ve kötülüğü yenmeye kararlıyız."
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.