SON DAKİKA
Hava Durumu

KADINA ŞİDDET YENİŞEHİR'DE DE PROTESTO EDİLDİ

29 Ekim Kadınları Derneği Yenişehir Şubesi tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde farklı bir etkinliğe imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2021 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2021 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
KADINA ŞİDDET YENİŞEHİR'DE DE PROTESTO EDİLDİ

"ETKİNLİĞİMİZİLGİ GÖRDÜ"

Önceki gün Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü'nde şiddet gören kadınlar Yenişehir'de de hatırlandı. 29 Ekim Kadınları Yenişehir Şubesi tarafından Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen etkinlikte son günlerde katledilen kadınların kısa öykülerinin yer aldığı yazılarla yanında da kadın ayakkabıları yer aldı. 29 Ekim Kadınları Derneği Yenişehir Şube Başkanı Serpil Kayar, oldukça çarpıcı ve hafızalarda yer edici etkinliğe ilçe halkının gösterdiği ilgiye dikkat çekti.

 
"ENGELLER KOLAY AŞILMIYOR"
Kadına yönelik şiddetin durdurulamadığının altını çizen Kayar, "Rakamlar durumun çok kötü olduğunu gösteriyor. 2019 yılında ülkemizde 474 kadın öldürüldü. 2020 yılında ise 300 kadın katledildi. 171 kadın da şüpheli bir şekilde ölü bulunmuş. Her yaştan kadın şiddete uğruyor. Anneler çocuklarını sevgiyle yetiştiriyor, bir manyak geliyor, katlediyor. Bu şiddet sarmalı dayanılacak gibi değil" diye konuştu. Serpil Kayar'ın açıklaması 4'üncü sayfada.
 
29 Ekim Kadınları Derneği Yenişehir Şube Başkanı Serpil Kayar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'ne ilişkin bir açıklama yaptı. Kayar'ın açıklaması şöyle:
"25 Kasım'ın yeni bir yıldönümündeyiz. Her 25 Kasım'ı hak ve mücadelemizde geçmişten güç alma ve yılgınlıktan uzaklaşma günü olarak değerlendiriyoruz. Ülkelerin özgürlüğü ve kadınların eşit haklara sahip olması için mücadele eden Mirabel Kardeşleri katleden diktatörlük, onların anılarının kadınlar için yıllarca yol göstereceğini düşünemediler. Kadının insan hakları mücadelesi yüzlerce yıldır kararlılıkla sürüyor. Bugün de kadınlar, dünyanın her yerinde hak mücadelesini örgütlü yapıları ve dayanışma ruhu ile ortaklaştırıyor. Kadının insan hakları mücadelesinin her alanda eşitliği sağlayacak olan demokrasi mücadelesi olduğu bilinciyle ve güçlerini birleştirerek yol alıyorlar. Ne var ki önlerinde engeller kolay aşılmıyor. Elde edilen kazanımlar, yönetimlere hâkim olan gerici anlayışlarla bir bir yok edilmeye çalışılıyor. Bu bilinç ve kararlılıkla kadınlar olarak sorumluluklarımızın farkında olduğumuzu başta yaşam hakkımız olmak üzere tüm temel insan haklarının korunduğu bir ülkede yaşamak için mücadele edeceğimizi kamuoyuyla paylaşırız."









 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.