SON DAKİKA
Hava Durumu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bursa ziyareti öncesi uğradığı Yenişehir'de vatandaşlara seslendi: 'Enflasyonu tekli rakama indireceğiz'

Akşener, Yenişehir'de Çınarlı Camii Meydanı'ndaki konuşmasının ardından esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2022 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2022 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bursa ziyareti öncesi uğradığı Yenişehir'de vatandaşlara seslendi: 'Enflasyonu tekli rakama indireceğiz'

"EMEKLİ MAAŞLARI ARTIRILMALIDIR"
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Yenişehir'de Çınarlı Camii Meydanı'nda vatandaşlara seslendi. İktidara geldiklerinde enflasyonu tekli rakama indireceklerini söyleyen Akşener, emekli maaşlarıyla bayram ikramiyelerinin artırılması gerektiğini vurguladı.

"EĞİTİMLE İLGİLİ SIKINTILAR VAR"
Gittiği her yerde vatandaşların dertlerini dinlediğini anlatan Akşener, "Çalışarak okuduğunu söyleyen öğrenci, 'Mezun olduktan sonra iş nerede?' diye soruyor. İşveren ise 'Mezun olan mühendisin uyumsuzluğu var' diye dert yanıyor" diye konuştu.

"DERTLERE ÇARE ÜRETİLSİN İSTİYORUZ"
"Esnaf dükkânları içinde derdi olan insanları dinledim. İşsiz genci, gebe ineklerini kesime gönderen besicileri, akşama ne pişireceğini bilmeyen ev hanımlarını dinledim. Bunları aldık kamuoyunun gündemine getirdik, çare üretilsin istedik" dedi.



Yenişehir'de vatandaşlara seslenen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, vatandaşlardan destek istedi. Akşener, "El ele vereceğiz. Çok az kaldı, ister önce ister zamanında seçim. 1 yıl kaldı. Yüzde 61 olan enflasyonu tek rakama indireceğiz. İşsiz gencimiz, müşterisiz esnafımız, fakir emeklimiz kalmayacak." diye konuştu.
Konuşmasını emeklilerin maaşları ve bayram ikramiyeleri konusunda açıklamalarla sürdüren Akşener, "Emeklilerin maaşlarını derhal ve derhal asgari ücret oranına çıkarın. Emeklilere vereceğiniz bayram ikramiyesini ya 3 bin 700 lira ya da 2 bin 800 liraya, ya dolara göre ya TÜFE'ye göre ayarlayın. 3 bin 700 lira da olur, 2 bin 800 lira da olur. Mutlaka bunu artırın" dedi.



Milletin sesi olmak için yola çıktıklarını ifade eden Akşener, sözlerini şöyle tamamladı: "Çıktığımız bu yolda Allah'ın izniyle çok büyük mesafe kat ettik. Siz milletsiniz, siz olmazsanız biz olamayız. Gittiğim yerlerde derdi olan insanların dertlerini dinliyorum. Nereye dokunsam bin ah işitiyorum. Öğrenci geliyor, 'Üniversiteye gidiyorum, garsonluk yaparak okuyorum. Çalışarak okuyorum. Mezun olduktan sonra iş nerede?' diyor. Bir işveren diyor ki 'Mezun olan mühendis bir gencin beceri uyumsuzluğu var.' Çünkü önüne gelen açılan üniversitelerde eğitimle ilgili sıkıntısı var, hocalar eksik, dolayısıyla o gencimizin beceri uyumsuzluğunu gidermek lazım." 



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.