SON DAKİKA
Hava Durumu

İŞ DÜNYASININ GÜNDEMİ YENİŞEHİR'E YATIRIM

Bursa ve İstanbul'da giyim ve konfeksiyon alanında faaliyet gösteren bir grup işadamı, Yenişehir'de yöneticilerle görüşüp tarihi mekânları ziyaret etti. İş adamları ilçeye yatırım yapabileceklerini belirttiler.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2021 19:12
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2021 20:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
İŞ DÜNYASININ GÜNDEMİ YENİŞEHİR'E YATIRIM

ÖZEL HABER: ERTAN ADANA
"YENİŞEHİR'E YATIRIM YAPABİLİRİZ"
Yenişehir Çiçeközü Köyü Derneği'nin (YENÇİDER) davetlisi olarak Yenişehir'e gelen iş adamlarından oluşan konuklar ilçede Belediye Başkanı Davut Aydın ve Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileriyle görüştüler. Tarihi Belediye Binası'nda ağırlanan konuk iş adamları, ilçede giyim ve konfeksiyon alanında yatırım yapılabileceğini, fason iş yaptırılabileceğini açıkladılar.



"GEREKLİ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ"
Konuk heyeti ağırlayan Belediye Başkanı Davut Aydın, Bursa ve İstanbul'dan gelerek Yenişehir'i ziyaret eden iş adamlarının bu ziyaretlerinden son derece memnun olduklarını belirterek, "1 günlük gezinin sonlarında kendileri ilçeye yatırım yapabileceklerini ifade ettiler. İlçedeki istihdama katkısı olacak her türlü girişime gerekli tüm desteği vermeye hazır olduğumuzu belirttim" diye konuştu.
 

 
Yenişehir Çiçeközü Köyü Derneği'nin (YENÇİDER) davetlisi olarak Yenişehir'e gelen iş adamlarından oluşan konuk heyet yöneticilerle görüşüp tarihi ve turistik mekânları ziyaret ettiler. Belediye Başkanı Davut Aydın ve Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ümit Yılgın ile fikir alışverişinde bulunan iş adamları, ilçenin konumu, tarihi ve kültürel birikimine hayran kaldıklarını anlattılar. Konuklar, ilçeye yatırım yapılabileceğini bu konunun üzerinde çalışma yapmayı planladıklarını ifade ettiler.
     Konukların ilk durağı Sinanpaşa Külliyesi oldu. Tarihi mekânın bahçesinde kahvaltı ikramında bulunulan konuk heyet, ardından ilçenin tarihi evlerinin bulunduğu sokakları gezdiler. Gezi sonrası Tarihi Belediye Binası'nda ağırlanan konuk heyet, ilçenin tarihi ve kültürel eserlerini ilgiyle izlediklerini ve çok etkilendiklerini söylediler.
     Giyim ve konfeksiyon alanında faaliyet gösteren iş adamları, ilçede fason iş imkânları yaratabileceklerini, ayrıca yatırım yapabileceklerini dile getirdiler.



"YATIRIM YAPILIRSA MEMNUN OLURUZ"
     İlçenin tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ilgili konuklara ayrıntılı bilgiler aktaran Belediye Başkanı Davut Aydın ise giyim ve konfeksiyon alanında yeni iş imkânlarının yaratılmasından son derece memnuniyet duyacaklarını vurguladı.



     Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Yılgın da iş adamlarının ilçeye bakışından son derece memnun olduklarını dile getirdi.
     YENÇİDER Başkanı Fikret Kirişçi Yenişehir'in tanıtımına katkıda bulunmayı, ilçeli iş adamlarının Bursa ve İstanbul'daki işadamlarıyla tanışmalarını sağlayıp ortak girişimler yapmalarının yolunu açmayı amaçladıklarını belirtti. Konuklar daha sonra ilçede faaliyet gösteren gıda fabrikaları ziyaret ettiler. Sonrasında Yarhisar Köyü'ndeki tarihi Orhan Camii, hamam ve şelale bölgesine gittiler. Gezi programının son durağı Çiçeközü Köyü oldu. Köydeki sulama barajının ardından köy halkıyla tanışıp sohbet edildi.
      Programa şu isimler katıldı: Ugisem Başkanı Yaşariye Doğan,  Bursa Bulgaristan Konsolosluğu Ticaret Ateşesi Lyubomir Lyubenov, İş ve Spor Adamı Turgay Kıran, Bursa Terzi Kumaşçı ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Naci Canfener ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Karkent Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sayın, BAEM Turizm Emlak İnş. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Banu Özdağ, Bursa Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler MYO- Moda Tasarım Öğretim Görevlisi Gizem Anşin Gürtekin, Çiçeközü Mahalle Muhtarı Nizamettin Filiz, Çiçeközü Köyü Dernek Başkanı Fikret Kirişçi ve Yönetim Kurulu Üyeleri.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.