SON DAKİKA
Hava Durumu

İçme suyu sorununda Büyükşehir devrede

Bursa Büyükşehir Belediyesi, içme suyu kaynağı yetersiz gelen Yenişehir Çiçeközü Köyü'nde çalışmalara başladı. Başka bir kaynağın suları hat çekilerek ana depoya aktarılacak.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2021 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2021 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenisehiryorem.com/
İçme suyu sorununda Büyükşehir devrede

ÖZEL HABER: ERTAN ADANA
"MEVCUT KAYNAK İHTİYACA YETMİYOR"

Son yıllarda içme suyu kaynağının özellikle yaz aylarında ihtiyacı karşılamadığı Çiçeközü Köyü'nde Büyükşehir Belediyesi devreye girdi. Tespit edilen yeni bir su kaynağından alınan numunelerin tahlil sonuçlarının kaliteli ve içilebilir olduğunun anlaşılması üzerine çalışmalara başlandı. Köye gelen Büyükşehir Belediyesi ekipleri bulunan yeni içme suyu kaynağından elde edilecek suları ana depoya ulaştıracak olan hattı döşeme çalışmalarına başladı.
 
"ÇALIŞMALAR 15 GÜNDE TAMAMLANACAK"
320 haneli köyde toplam 500 kişinin yaşadığını belirten Çiçeközü Muhtarı Nizamettin Filiz, hafta sonları düğün, sünnet gibi cemiyetlerle ve bayramlarda su tüketiminin daha da arttığına işaret etti. Filiz, "Yeni içme suyu kaynağından başlayarak depoya kadar yeni bir hat döşenecek. Yanı sıra mevcut su kaynağının da eskimiş olan hatları da yenilecek. İki ayrı bölgedeki çalışmaların 15 gün içinde tamamlanması hedefleniyor" diye konuştu.
 
     Bir süredir iki içme suyu sıkıntısı çeken Yenişehir Çiçeközü köylülerinin sorununa Büyükşehir Belediyesi çare oluyor. Köye gelen Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yeni bir içme suyu kaynağından alınacak suyu, çekilen hatla köyün ana içme suyu deposuna aktaracak. Ekipler köyde çalışmalarına başladılar.



"KOCAKUYU MEVKİİ'NDEN KÖYE SU GETİRİLECEK"
     Köyün içme suyunun Kaynaklar Mevkii'nden sağlandığını belirten Çiçeközü Muhtarı Nizamettin Filiz, bu su kaynağının suyunun tamamen azaldığını belirtti. Bu nedenle köyde içme suyu sıkıntısı çekilmeye başlandığını anlatan Muhtar Filiz, Büyükşehir Belediyesi'nin soruna el attığını kaydetti. Muhtar Filiz, "Köyün Kaynaklar Mevkii'ndeki su kaynağının suyu tamamen azaldı. Kocakuyu Mevkii'ndeki su kaynağından alınacak sular, çekilecek hat ile ana depoya ulaştırılacak. Bu arada çalışmalarda " diye konuştu.



"KALİTELİ VE İÇİLEBİLİR SU KAYNAĞI BULUNDU"
     Köye 2 bin 800 metre uzaklıktaki kaynaktan sağlanacak suyun getirileceği hattın döşenmesinin yanı sıra dinamo ve pompa sisteminin de kurulacağını ifade eden Filiz, eski su kaynağının hattının da yenileceğini söyledi.
     320 haneli köyde toplam 500 kişinin yaşadığını vurgulayan Muhtar Filiz, hafta sonları düğün, sünnet gibi cemiyetlerle bayramlarda su tüketiminin daha da arttığına işaret etti. Muhtar Filiz, "Yeni içme suyu kaynağından daha önce alınan numunelerin tahlili sonucu bu su kaynağının kaliteli ve tüketilebilir olduğu anlaşıldı. Hemen ardından da çalışmalara başlandı. Çalışmaların 15 gün içinde tamamlanması hedefleniyor" diye konuştu.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.